Ga naar de inhoud

‘Vers Beton goed voorbeeld van intelligente regiojournalistiek’

Lovende woorden van historicus Han van der Horst. In een opiniestuk op Joop.nl noemt hij Vers Beton een goed voorbeeld van intelligente regiojournalistiek. 

Van der Horst pleit in zijn stuk voor meer regiojournalistiek die zich focust op inhoud en kwaliteit in plaats van ‘lifestyle gelul’. Met de overname van krantenuitgever Wegener door De Persgroep worden streekkranten een afdankertje van het AD, stelt hij. Het goede nieuws: er ontstaat ruimte voor nieuwe initiatieven.
“Sla de lokale toon aan. Ga voor kwaliteit en niet voor wezenloos gelul. Je stad- en dorpsgenoten zijn intelligente mensen met veel gezond verstand. Wees relevant,” adviseert Van der Horst. Naast Vers Beton noemt hij ook Groninger Internet Courant, Prachtig Pekela en het Schiedamse platform PopUpTv.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures