Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Lovende woorden van historicus Han van der Horst. In een opiniestuk op Joop.nl noemt hij Vers Beton een goed voorbeeld van intelligente regiojournalistiek. 

Van der Horst pleit in zijn stuk voor meer regiojournalistiek die zich focust op inhoud en kwaliteit in plaats van ‘lifestyle gelul’. Met de overname van krantenuitgever Wegener door De Persgroep worden streekkranten een afdankertje van het AD, stelt hij. Het goede nieuws: er ontstaat ruimte voor nieuwe initiatieven.
“Sla de lokale toon aan. Ga voor kwaliteit en niet voor wezenloos gelul. Je stad- en dorpsgenoten zijn intelligente mensen met veel gezond verstand. Wees relevant,” adviseert Van der Horst. Naast Vers Beton noemt hij ook Groninger Internet Courant, Prachtig Pekela en het Schiedamse platform PopUpTv.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

profielfoto

Jelena Barišić

Jelena Barišić (Bugojno, 1990) is journalist, (eind)redacteur en programmamaker. Tussen 2015 en 2017 was ze adjunct-hoofdredacteur van Vers Beton, en in 2020 interim hoofdredacteur. Momenteel werkt ze als eindredacteur bij De Correspondent. 

Profiel-pagina