Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Vanuit het niets bemachtigde Nourdin el Ouali in maart 2014 twee zetels in de Rotterdamse gemeenteraad met zijn op de islam geïnspireerde partij NIDA. Volgens sommigen is hij het boegbeeld van een nieuwe, door idealen gedreven politiek. Anderen bekritiseren juist zijn vermeende gebrek aan concrete plannen en hekelen de vermenging van religie en politiek.

In Studio Katshoek gaat Geert Maarse elke maand in gesprek met een invloedrijke, eigenwijze Rotterdammer die een sleutelpositie inneemt. Wat drijft hen in hun werk? Waar moet het heen met de stad? En hoe brengen ze het er vanaf?

Deze eerste editie van Studio Katshoek is opgenomen op vrijdagmiddag, tussen vier en zeven. Locatie: de vijfde verdieping van Katshoek, het karakteristieke gebouw in het Zomerhofkwartier uit 1969 van de Rotterdamse architect Huig Maaskant, waar Vers Beton kantoor houdt.

Dit zijn de hoogtepunten uit het gesprek met El Ouali. Studio Katshoek is in zijn geheel te bekijken (39 minuten), maar je kunt ook losse fragmenten bekijken:
16.10 uur – Ik wil niet als Marokkaan worden aangesproken
16.27 uur – NIDA is geen moslimpartij
17.00 uur – Ik vraag niet graag om hulp
17.30 uur – Kortsluiting in de raad
17.12 uur – Het leven is een bitterzoete worsteling
17.52 uur – Criminaliteit in context, migratie begrijpen
18.03 uur – De Koran, Mein Kampf en het collegeakkoord zijn even gevaarlijk
18.20 uur – De Markthal is geen markt
18.49 uur – Het Rotterdamse kaartenrek volgens Nourdin
19.07 uur – Er bestaan geen gematigde moslims
19.13 uur – Ik wilde eigenlijk geen lijsttrekker worden

In de volgende editie van Studio Katshoek zal Geert Maarse in gesprek gaan met hoogleraar transitiekunde en activist Jan Rotmans.

Colofon

Studio Katshoek is een exclusief programma van Vers Beton en wordt geproduceerd door One More Thing en Vloedlicht. Aan deze productie werkten mee: Koen van Tongeren (studio techniek), Daan Rutten (redactie), Tim van den Hoff (productie en montage), Geertje van Achterberg (styling), en dank aan: Studio Lorier, Leon Pals, Feyza Albayrak, Ruben Hamelink, Mink Steekelenburg, Ties Joosten, Willem Sonneveld.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Tim van den Hoff

Tim van den Hoff

Tim van den Hoff (1981) stapt graag met een camera in werelden die hij niet kent, maar graag wil snappen. Na een studie filosofie en een baan bij VPRO maakt hij nu documentaires en opdrachtfilms.

Profiel-pagina