Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Op Vers Beton wordt regelmatig gediscussieerd over leegstand, zeker als er weer een nieuw kantorencomplex wordt aangekondigd of gerealiseerd. Rotterdam wordt een spookstad!, wordt dan geroepen, waarna vrijwel altijd een reactie volgt (zwaai @Tim) dat het met die leegstand in Rotterdam welbeschouwd allemaal wel meevalt.

Handig is daarom dat LocalFocus (zij maakten ook het 10 slechte lijstjes van Rotterdam-artikel met ons) vandaag wat actuele cijfers over leegstaande kantoren in Nederland publiceerde. Daaruit blijkt dat in Rotterdam 19 procent van de kantoorpanden leeg staat, een cijfer dat sinds 2012 ieder jaar is gestegen. Van de grote steden kent Rotterdam daarmee het hoogste percentage leegstaande kantoorgebouwen, hoewel Amsterdam met 18 procent niet ver achter blijft.

Opvallend is overigens dat de lijst aangevoerd wordt door twee steden uit de regio: Capelle aan den IJssel (31 procent) en Gouda (33). Ook Schiedam en Delft staan nog boven Rotterdam.


 

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

versbeton 1175

Ties Joosten

Ties Joosten (1984) woonde in Leuth, Millingen aan de Rijn, Nijmegen, Utrecht en Amsterdam voordat hij Rotterdam kwam ontdekken. Hij studeerde Geschiedenis en Journalistiek, was adjunct-hoofdredacteur bij Vers Beton.

Profiel-pagina