Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Molenaar is van mening dat de mensen die afgelopen donderdag bij de steunbetuiging voor Charlie Hebdo op Plein 1940 waren veel kritischer naar de islam zouden moeten kijken. Hij stelt onder andere voor om een paar passages uit de Koran te schrappen.

Weinig verrassende uitspraken uit de mond van een Leefbaar-lid, zou je kunnen zeggen. Toch kijkt Van der Horst hier anders tegenaan: ” Leefbaar Rotterdam is de grootste coalitiepartij. Is het dan voor de fractievoorzitter wel opportuun om een belangrijk deel van de Rotterdammers min of meer af te schrijven als aanhangers van een godsdienst die op gespannen voet staat met de democratie?”

Zo’n 13,3 procent van de Rotterdammers is moslim, volgens de meest recente cijfers van het CBS. Van der Horst vindt dat zij recht op antwoorden hebben: is het stadhuis ook van hen?

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

profielfoto

Jelena Barišić

Jelena Barišić (Bugojno, 1990) is journalist, (eind)redacteur en programmamaker. Tussen 2015 en 2017 was ze adjunct-hoofdredacteur van Vers Beton, en in 2020 interim hoofdredacteur. Momenteel werkt ze als eindredacteur bij De Correspondent. 

Profiel-pagina