Ga naar de inhoud

Video: Café Okeee – Spartageest

Vanuit Café Okeee laat Derek Otte wekelijks het licht schijnen op de belangrijkste gesprekken in de kroeg. Deze week vraagt hij zich af waar de vrolijke rivaliteit tussen Sparta en Feyenoord toch is gebleven.

beeld: vimeo.com

Grote dank aan Café Okeee (met jawel, drie e’s) dat we gebruik mogen maken van hun prachtige zaak. We like!

Café Okeee is gemaakt in samenwerking met Valo Media.

Al 2 reacties — discussieer mee!

 • Mooie column 🙂 En inderdaad, die rivaliteit mis je tussen Excelsior en Feyenoord… Hoewel deze stadsderby eraan zit te komen in De Kuip. Ik kijk er in ieder geval heel erg naar uit!

 • Nee Robin, natuurlijk niet! Als ik het heel vriendelijk stel, zeg ik dat men in Kralingen reeds lang geleden de eigen identiteit verkocht heeft aan Zuid. Waar men het dáár heeft over ‘De Grote Broer Op Zuid’ zijn traditioneel Spartaanse aanduidingen minder vleiend. Feyenooit is daarbij misschien nog wel de minst afkerige. Als er wordt gesproken over ‘die boeren’ of simpelweg over ‘Zuid’ keert men zich haast net zozeer met de rug naar ‘die ouwe roestbak’ als het jochie in de auto op de Brienenoordbrug. Juist die houding is nodig voor een échte derby. Daardoor zullen wedstrijden tussen Sparta en ‘die andere twee’ altijd veel meer derbies zijn, dan de onderlinge potjes van die twee waarvan de verstrengeling ertoe geleid heeft, dat hun nageslacht zich al vermengd heeft in geen twee, maar slechts een enkel gezamenlijk belofte team. Juist daarom ook doet het zo’n pijn, dat de beloften van Sparta daarvan verloren, vorige week.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • Video: Café Okeee – Dodenherdenking

  • Café Okeee

  Dit is de laatste aflevering van Café Okeee, waarin Derek Otte de afgelopen maanden regelmatig zijn licht liet schijnen op de belangrijkste gesprekken in de kroeg. Vandaag herinnert hij je aan dat wat we nooit mogen vergeten.

 • Video: Café Okeee – Shit!

  • Café Okeee

  Vanuit Café Okeee laat Derek Otte het licht schijnen op de belangrijkste gesprekken in de kroeg. Deze keer beklaagt hij zich over de ondergrondse vuilcontainers in de stad.

 • Café Okeee – Lijstjes

  • Café Okeee

  Vanuit Café Okeee laat Derek Otte het licht schijnen op de belangrijkste gesprekken in de kroeg. Deze week geeft hij nog eens een samenvatting van alle slechte lijstjes die Rotterdam aanvoert.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam