Ga naar de inhoud

De Rotterdam 8 van het filmfestival — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Tien dagen lang is Rotterdam tussen De Doelen, Pathé Schouwburgplein, de Schouwburg, Cinerama en LantarenVenster bezet cinefiel gebied. Hoe Rotterdams is het IFFR dit jaar? Vers Beton vist het inheemse aandeel uit de programmering.

Hoe Rotterdams is het Filmfestival eigenlijk? Vincent Cardinaal deed vorige week een aantal stevige aanbevelingen aan de volgende festivaldirecteur om het festival naar zijn inzicht beter te maken. Eén van zijn punten was dat de verbinding tussen stad en filmfeest een stuk nauwer mag. Om het Rotterdamse karakter van de programmering van het festival te onderzoeken, gingen wij in de programmering op zoek naar inheemse films. Dat werden er acht. Dat lijkt mager in het totale festivalprogramma van 233 films. Is dit het gat dat het Rotterdam Mediafonds achterliet? Tegelijk kun je je afvragen of het überhaupt nodig of relevant is om Rotterdamse films te vertonen op een internationaal festival. De Rotterdamse films dit jaar zijn in de programmering opgenomen vanwege hun kwaliteiten, niet vanwege een regeling met het fonds.

Hoe dan ook, wij raden de Rotterdam-minnende cinefiel aan de komende tien dagen een bezoek te brengen aan onderstaande films:

Fashion House Marga Weimans

 

Fashion House Marga Weimans
Fashion House Marga Weimans beeld: International Film Festival Rotterdam

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Duo lecture by Slava Balbek (online) and David Gianotten & Michael den Otter of OMA, organised in collaboration with the Ukraine-the Netherlands Urban Network. Wednesday 6 December 2023, 18:30 – 20:15 (Doors open at 18:00). Register for the offline event or join the live stream

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures