Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Hoe Rotterdams is het Filmfestival eigenlijk? Vincent Cardinaal deed vorige week een aantal stevige aanbevelingen aan de volgende festivaldirecteur om het festival naar zijn inzicht beter te maken. Eén van zijn punten was dat de verbinding tussen stad en filmfeest een stuk nauwer mag. Om het Rotterdamse karakter van de programmering van het festival te onderzoeken, gingen wij in de programmering op zoek naar inheemse films. Dat werden er acht. Dat lijkt mager in het totale festivalprogramma van 233 films. Is dit het gat dat het Rotterdam Mediafonds achterliet? Tegelijk kun je je afvragen of het überhaupt nodig of relevant is om Rotterdamse films te vertonen op een internationaal festival. De Rotterdamse films dit jaar zijn in de programmering opgenomen vanwege hun kwaliteiten, niet vanwege een regeling met het fonds.

Hoe dan ook, wij raden de Rotterdam-minnende cinefiel aan de komende tien dagen een bezoek te brengen aan onderstaande films:

Fashion House Marga Weimans

 

Fashion House Marga Weimans
Fashion House Marga Weimans Beeld door: beeld: International Film Festival Rotterdam

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

profile pic VB

Fay van der Wall

Fay van der Wall (1983) werkt als freelance schrijver en maker. Schrijft voor Vers Beton over popcultuur, kunst, muziek, media en de stad

Profiel-pagina
Eeva Liukku

Eeva Liukku

Hoofdredacteur

Eeva Liukku (Rotterdam, 1983) begrijpt niet waarom mensen ergens anders zouden willen wonen dan in Rotterdam, maar heeft wel in Amsterdam wijsbegeerte gestudeerd.
[email protected]

Profiel-pagina