Ga naar de inhoud

De Rotterdam 8 van het filmfestival — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Tien dagen lang is Rotterdam tussen De Doelen, Pathé Schouwburgplein, de Schouwburg, Cinerama en LantarenVenster bezet cinefiel gebied. Hoe Rotterdams is het IFFR dit jaar? Vers Beton vist het inheemse aandeel uit de programmering.

Hoe Rotterdams is het Filmfestival eigenlijk? Vincent Cardinaal deed vorige week een aantal stevige aanbevelingen aan de volgende festivaldirecteur om het festival naar zijn inzicht beter te maken. Eén van zijn punten was dat de verbinding tussen stad en filmfeest een stuk nauwer mag. Om het Rotterdamse karakter van de programmering van het festival te onderzoeken, gingen wij in de programmering op zoek naar inheemse films. Dat werden er acht. Dat lijkt mager in het totale festivalprogramma van 233 films. Is dit het gat dat het Rotterdam Mediafonds achterliet? Tegelijk kun je je afvragen of het überhaupt nodig of relevant is om Rotterdamse films te vertonen op een internationaal festival. De Rotterdamse films dit jaar zijn in de programmering opgenomen vanwege hun kwaliteiten, niet vanwege een regeling met het fonds.

Hoe dan ook, wij raden de Rotterdam-minnende cinefiel aan de komende tien dagen een bezoek te brengen aan onderstaande films:

Fashion House Marga Weimans

 

Fashion House Marga Weimans
Fashion House Marga Weimans beeld: International Film Festival Rotterdam

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Doe mee met een walking tour langs drie gebouwen ontworpen door vrouwen in Rotterdam.

  Datum:
 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam