Ga naar de inhoud

Erudio: "Goed onderwijs leveren is een erekwestie" — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

In samenwerking met Rotterdamse Nieuwe portretteert Vers Beton jonge, spraakmakende ondernemers in de stad. In deze aflevering spreekt Ties Joosten met Koen Vogel, van Erudio. Samen met zijn kompanen biedt deze Meester-Bart-lookalike bijles en huiswerkbegeleiding aan middelbare scholieren.

Erudio houdt kantoor aan de Heer Bokelweg in Rotterdam. Tussen de ordners, computers en kamerplanten slingert het boekje Ik hoef niet op te letten, ik weet alles al van Meester Bart. Het boek opent met de volgende zinnen: ‘Lesgeven begint in mijn ogen bij luisteren. Door te luisteren (…) wil ik een klimaat creëren waar leerlingen zichzelf kunnen zijn. Een plek waar kinderen gehoord en gezien mogen worden en dit daadwerkelijk ook zo ervaren.’

 

portret5.1k
De mannen van Erudio. Uiterst links: Koen Vogel. beeld: Floor Margarita Cornelisse

Al één reactie — discussieer mee!

 • Leuk interview. Goed initiatief. Wat me intrigeert is de methode waarop Erudio werkt. Met alleen extra motivatie en een broer/zus-relatie kom je er niet. Je moet een didactisch concept hebben waarmee je de leerling over zijn leerprobleem heen helpt. Tijd, geduld, herhaling van zetten, blijven oefenen.
  Maar, mocht Erudio in Nijmegen actief worden en ze willen iemand die weliswaar een oude rot in het vak is, wil ik graag met dit bedrijf kennismaken.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures