Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

De overslag in de Rotterdamse haven is in 2014 met 1 procent gestegen. Dat is met name te danken aan de toename van de containeroverslag. Vandaag maakte Havenbedrijf Rotterdam de definitieve cijfers bekend. 

NRC Q, het zakelijke nieuwsplatform van NRC, zette vanochtend een aantal belangrijke cijfers op een rijtje. Zo wordt er ingegaan op de concurrentie van havens in omliggende landen: Rotterdam heeft nog altijd de grootste containerhaven van Europa, hoewel bijvoorbeeld Antwerpen afgelopen jaar harder groeide.

Ook wordt de invloed van de Tweede Maasvlakte onder de loep genomen. Deze heeft ruimte voor zeer grote schepen. Zo legden twee van de grootste schepen ter wereld, de CSCL Globe en de Pieter Schelte, er eerder deze maand aan.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

profielfoto

Jelena Barišić

Jelena Barišić (Bugojno, 1990) is journalist, (eind)redacteur en programmamaker. Tussen 2015 en 2017 was ze adjunct-hoofdredacteur van Vers Beton, en in 2020 interim hoofdredacteur. Momenteel werkt ze als eindredacteur bij De Correspondent. 

Profiel-pagina