Ga naar de inhoud

Méér goed nieuws: Aboutaleb verkozen tot lokale bestuurder van het jaar

Ahmed Aboutaleb lokale bestuurder van het jaar 2014
Ahmed Aboutaleb lokale bestuurder van het jaar 2014 beeld: Binnenlands Bestuur

Bent u het ook zo moe, die aanhoudende goed-nieuws-show over Rotterdam? Brace yourself: winter is comingZojuist is namelijk bekend geworden dat de publieks- én vakjury van Binnenlands Bestuur burgemeester Ahmed Aboutaleb verkozen hebben tot de beste lokale bestuurder van 2014.

Aboutaleb wordt door respondenten omschreven als ‘een handen-uit-de-mouwen bestuurder‘. Hij is iemand die Rotterdam ‘snapt’ en op een ‘resultaatgerichte manier’ leidt. Ook wordt hij gezien als integer en gedreven en geeft hij Rotterdam ‘het gezicht dat het verdient’.

In zijn dankwoord noemde Aboutaleb Rotterdam een bijzondere stad. ‘Er zijn veel kleine maar ook grote zaken waartussen je als burgemeester moet laveren. Ik zoek naar de manier van besturen die recht doet aan kleine en grote pijn. Om een voorbeeld te noemen: Illegaal of dakloos, in de stad waar ik burgemeester ben, slaapt niemand op straat.’ Hij bedankte de mensen die op hem gestemd hebben voor het vertrouwen in ‘dat wat voor mij en voor ons normaal is.’

Fan van Aboutaleb? Eerder publiceerde Vers Beton onder meer een stof opwaaiend eindejaarsinterview met de burgemeester en een overzicht van de internationale aandacht voor zijn uitspraken na de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam