Ga naar de inhoud

PvdA Tilburg plaatst vraagtekens bij Rotterdamse uitbreiding van 013

Het Tilburgse poppodium 013 diende afgelopen december een plan in bij gemeente Rotterdam om een soort dependance in onze havenstad te verwezenlijken. PvdA Tilburg vindt het maar een vreemd idee, meldt het Brabants Dagblad. “Tilburgs gemeenschapsgeld moet voor Tilburg worden ingezet.”

Eerder deze week liet 013-directeur Frens Frijns juist aan het Brabants Dagblad weten dat er geen Tilburgs gemeenschapsgeld naar het Rotterdamse poppodium gaat. Wel kunnen huidige medewerkers van 013 ook op de locatie in Rotterdam gaan werken. Een eigen directeur krijgt de dependance niet.

Overigens is het überhaupt niet duidelijk of 013 in Rotterdam aan de slag mag. Het initiatief is slechts één van de elf plannen die in de race zijn voor een nieuw poppodium. 013 neemt het onder andere op tegen Ted Langenbach, die pakhuis Katoenveem wil omtoveren tot een cultuurpodium, en de mannen van het Popkantoor, die ditmaal een poppodium in Tropicana willen realiseren.

In februari kiest de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) met behulp van een adviescommissie de drie beste voorstellen. In juni volgt een definitief advies aan de gemeente.

Al één reactie — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures