Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Een interessant opiniestuk van Wouter Jan Verheul in de nrc.next (€) van vandaag. Volgens de onderzoeker en docent aan de TU Delft zou een treinstation veel meer een visitekaartje van een stad moeten zijn. Dat is nu nog niet het geval, stelt hij, en neemt daarbij Rotterdam CS als voorbeeld. 

De sluiting van ov-chipkaartpoortjes, het verhuren van winkelruimte aan standaard ketens als Swirl, Starbucks en AH to go en het streven van de NS om ‘visuele eenduidigheid’ te creëren, zou het station en de stad opsplitsen. Verheul vindt dat het Centraal Station niet alleen een efficiënt knooppunt van verkeersstromen moet zijn, maar ook iets van de lokale identiteit van de stad moet uitdragen.

Afgelopen december sleepte Rotterdam CS nog de Rotterdam Architectuurprijs in de wacht. De vakjury prees het station toen juist om diens ‘stedenbouwkundige samenhang‘.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

profielfoto

Jelena Barišić

Jelena Barišić (Bugojno, 1990) is journalist, (eind)redacteur en programmamaker. Tussen 2015 en 2017 was ze adjunct-hoofdredacteur van Vers Beton, en in 2020 interim hoofdredacteur. Momenteel werkt ze als eindredacteur bij De Correspondent. 

Profiel-pagina