Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
VBxAIR-enkel

Wat is AIR? Jullie kennen AIR wellicht omdat we al vaker hebben samengewerkt met het Architectuur Instituut van Rotterdam. Zo publiceerden we artikelen naar aanleiding van de Guest Urban Critic van de Van der Leeuwkring, de Rotterdamse Architectuurprijs en de serie Plug Rotterdam over kleine bouwlocaties die is beloond met een nominatie voor de Rotterdamse persprijs in 2013.

Directeur Patrick van der Klooster over de samenwerking: “AIR herkent Vers Beton als een belangrijk Rotterdams onlineplatform waarop het debat over de ruimtelijke ontwikkeling van de stad op hoog niveau en in alle breedte wordt gevoerd. Dat sluit heel goed aan op onze doelstelling uit te dagen tot het publieke gesprek over de architectuur en stedenbouw van Rotterdam. Samenwerking met Vers Beton ligt om die reden voor de hand, en we zijn blij in financiële en redactionele zin bij te dragen aan het versterken van de architectuursectie van Vers Beton.”

Voor Vers Beton is AIR een natuurlijke partij om mee samen te werken, omdat we hetzelfde doel nastreven: ook wij geloven dat Rotterdam floreert bij een goed stedelijk debatklimaat.
Door redactieoverleg met AIR hebben we nóg beter voeling met de ontwikkelingen in de wereld van architectuur en stedenbouw in de stad. In deze samenwerking blijven wij redactioneel onafhankelijk, zoals je van ons gewend bent. Met andere woorden: AIR ondersteunt ons om wie we zijn, niet om iets anders te worden.

Wij zien deze samenwerking ook als een uitgelezen kans om Vers Beton verder te professionaliseren, en de continuïteit van de organisatie en de sectie architectuur meer te waarborgen. Vers Beton is de laatste jaren enorm gegroeid, in aantal lezers, aantal publicaties en de groep redacteuren die bijdragen. Ondanks die groei zijn we nog steeds afhankelijk van de vrijwillige inzet van redacteuren. We streven er daarom naar om redactieleden te vergoeden die ‘aan de achterkant’ van de site veel tijd in Vers Beton steken en zo de producties mogelijk maken. AIR helpt ons een stapje verder in deze ambitie. En, we hopen voor andere secties (Kunst & Cultuur, Politiek, Wetenschap, Economie) soortgelijke partners te vinden!

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Eeva Liukku

Eeva Liukku

Hoofdredacteur

Eeva Liukku (Rotterdam, 1983) begrijpt niet waarom mensen ergens anders zouden willen wonen dan in Rotterdam, maar heeft wel in Amsterdam wijsbegeerte gestudeerd.
[email protected]

Profiel-pagina