Ga naar de inhoud

Vers Beton gaat structureel samenwerken met AIR — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Vanaf 2015 gaat vers Beton structureel samenwerken met AIR, het architectuurcentrum van Rotterdam. Zij zullen de architectuursectie van Vers Beton ondersteunen.

VBxAIR-enkel

Wat is AIR? Jullie kennen AIR wellicht omdat we al vaker hebben samengewerkt met het Architectuur Instituut van Rotterdam. Zo publiceerden we artikelen naar aanleiding van de Guest Urban Critic van de Van der Leeuwkring, de Rotterdamse Architectuurprijs en de serie Plug Rotterdam over kleine bouwlocaties die is beloond met een nominatie voor de Rotterdamse persprijs in 2013.

Directeur Patrick van der Klooster over de samenwerking: “AIR herkent Vers Beton als een belangrijk Rotterdams onlineplatform waarop het debat over de ruimtelijke ontwikkeling van de stad op hoog niveau en in alle breedte wordt gevoerd. Dat sluit heel goed aan op onze doelstelling uit te dagen tot het publieke gesprek over de architectuur en stedenbouw van Rotterdam. Samenwerking met Vers Beton ligt om die reden voor de hand, en we zijn blij in financiële en redactionele zin bij te dragen aan het versterken van de architectuursectie van Vers Beton.”

Voor Vers Beton is AIR een natuurlijke partij om mee samen te werken, omdat we hetzelfde doel nastreven: ook wij geloven dat Rotterdam floreert bij een goed stedelijk debatklimaat.
Door redactieoverleg met AIR hebben we nóg beter voeling met de ontwikkelingen in de wereld van architectuur en stedenbouw in de stad. In deze samenwerking blijven wij redactioneel onafhankelijk, zoals je van ons gewend bent. Met andere woorden: AIR ondersteunt ons om wie we zijn, niet om iets anders te worden.

Wij zien deze samenwerking ook als een uitgelezen kans om Vers Beton verder te professionaliseren, en de continuïteit van de organisatie en de sectie architectuur meer te waarborgen. Vers Beton is de laatste jaren enorm gegroeid, in aantal lezers, aantal publicaties en de groep redacteuren die bijdragen. Ondanks die groei zijn we nog steeds afhankelijk van de vrijwillige inzet van redacteuren. We streven er daarom naar om redactieleden te vergoeden die ‘aan de achterkant’ van de site veel tijd in Vers Beton steken en zo de producties mogelijk maken. AIR helpt ons een stapje verder in deze ambitie. En, we hopen voor andere secties (Kunst & Cultuur, Politiek, Wetenschap, Economie) soortgelijke partners te vinden!

Gerelateerde inhoud

Steun onafhankelijke journalistiek voor Rotterdam

We kunnen deze artikelen alleen maken dankzij onze leden. Lees onbeperkt alle artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Rotterdam bruist van de eethuisjes, met geuren en smaken van regio’s ver weg en dichtbij. Tijdens Extra Space #5 neemt schrijver en journalist Sharyfah Bhageloe je mee op een fietstour van Zuid naar West, langs verschillende eetlocaties door de stad. Laat je meevoeren door de zintuiglijke gewaarwordingen van de mond en het eten met een voordracht van Sharyfah op iedere locatie.

  Datum:
 • Herontdek het Museumpark met een speciale route! Deze leid je via landmerken door het park, langs bijzondere interventies en tentoonstellingen van een nieuwe generatie ontwerpers.

  Venue: Museumpark Rotterdam
  Datum:
 • Wil je de economie beter begrijpen en erover meepraten? Kom dan naar het Economie Festival, van vrijdag 28 juni tot en met zondag 30 juni. Een weekend vol films, lezingen, theater, debatten en muziek in Debatpodium Arminius, Theater Walhalla en de bioscopen KINO en LantarenVenster.

  Venue: Debatpodium Arminius, Theater Walhalla en de bioscopen KINO en LantarenVenster
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • As our Rotterdam team expands, we are looking for an experienced PR and Communication professional who can help us communicate our mission and results to clients, stakeholders, and the public. You will create overall branding and editorial for reports and publications, manage our social media channels, and create written and visual content for press releases, newsletters, and website updates, amongst others. Furthermore, you assist with graphic design, lead event participation, and seek press opportunities to promote our projects.

 • De Academie voor Bouwkunsten is op zoek naar een Opleidingscoördinator Stedenbouw (0,4-0,6 fte) die het team van vaste coördinatoren vanaf september 2024 komt versterken.

 • Wil jij je inzetten voor een socialer en inclusiever Rotterdam? Werk je graag met mensen met diverse achtergronden en leeftijden en vind je het leuk om veel verschillende taken en verantwoordelijkheden te combineren? Als programmacoördinator bij stichting DUO for a JOB lever je elke dag een concrete bijdrage aan de toekomst van (nieuwe) Rotterdamse jongeren!

 • Bekijk alle vacatures