Ga naar de inhoud

Vers Beton gaat structureel samenwerken met AIR — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Vanaf 2015 gaat vers Beton structureel samenwerken met AIR, het architectuurcentrum van Rotterdam. Zij zullen de architectuursectie van Vers Beton ondersteunen.

VBxAIR-enkel

Wat is AIR? Jullie kennen AIR wellicht omdat we al vaker hebben samengewerkt met het Architectuur Instituut van Rotterdam. Zo publiceerden we artikelen naar aanleiding van de Guest Urban Critic van de Van der Leeuwkring, de Rotterdamse Architectuurprijs en de serie Plug Rotterdam over kleine bouwlocaties die is beloond met een nominatie voor de Rotterdamse persprijs in 2013.

Directeur Patrick van der Klooster over de samenwerking: “AIR herkent Vers Beton als een belangrijk Rotterdams onlineplatform waarop het debat over de ruimtelijke ontwikkeling van de stad op hoog niveau en in alle breedte wordt gevoerd. Dat sluit heel goed aan op onze doelstelling uit te dagen tot het publieke gesprek over de architectuur en stedenbouw van Rotterdam. Samenwerking met Vers Beton ligt om die reden voor de hand, en we zijn blij in financiële en redactionele zin bij te dragen aan het versterken van de architectuursectie van Vers Beton.”

Voor Vers Beton is AIR een natuurlijke partij om mee samen te werken, omdat we hetzelfde doel nastreven: ook wij geloven dat Rotterdam floreert bij een goed stedelijk debatklimaat.
Door redactieoverleg met AIR hebben we nóg beter voeling met de ontwikkelingen in de wereld van architectuur en stedenbouw in de stad. In deze samenwerking blijven wij redactioneel onafhankelijk, zoals je van ons gewend bent. Met andere woorden: AIR ondersteunt ons om wie we zijn, niet om iets anders te worden.

Wij zien deze samenwerking ook als een uitgelezen kans om Vers Beton verder te professionaliseren, en de continuïteit van de organisatie en de sectie architectuur meer te waarborgen. Vers Beton is de laatste jaren enorm gegroeid, in aantal lezers, aantal publicaties en de groep redacteuren die bijdragen. Ondanks die groei zijn we nog steeds afhankelijk van de vrijwillige inzet van redacteuren. We streven er daarom naar om redactieleden te vergoeden die ‘aan de achterkant’ van de site veel tijd in Vers Beton steken en zo de producties mogelijk maken. AIR helpt ons een stapje verder in deze ambitie. En, we hopen voor andere secties (Kunst & Cultuur, Politiek, Wetenschap, Economie) soortgelijke partners te vinden!

Al één reactie — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures