Ga naar de inhoud

Video: Café Okeee – Bouwstop

Vanuit Café Okeee laat Derek Otte wekelijks het licht schijnen op de belangrijkste gesprekken in de kroeg. Dit jaar viert Rotterdam 75 jaar wederopbouw. Na decennia vol ambitieuze bouwplannen vindt Otte het wel even mooi geweest. Het is tijd voor een bouwstop.

beeld: vimeo.com

Grote dank aan Café Okeee (met jawel, drie e’s) dat we gebruik mogen maken van hun prachtige zaak. We like!

Café Okeee is gemaakt in samenwerking met Valo Media.

Al 6 reacties — discussieer mee!

 • Van dit soort teksten staan de stropdassen natuurlijk te stampvoeten, maar ik vrees dat Derek gelijk heeft. Effe een paar jaar de bouwboel bevriezen, vraag & aanbod inventariseren en de toekomst heroverwegen.

  Misschien zal men dan ook concluderen dat het laatste decennium wederopbouw bar weinig kwaliteit heeft opgeleverd. Plastic-bouw – idd ‘plastische chirurgie’. Een Weena en Wilhelminapier vol met ‘selfies’, met daar omheen het ijskoude aura van parkeergarages en gesloten plinten. Leuk vanaf de Brienenoord, maar gewoonweg akelig op straatniveau.

  De wederopbouw heeft in 75 jaar tijd van Rdam geen stad kunnen maken. Het hart wordt bij elkaar gehouden door pleisters en by-passes. Het straalt geen enkele warmte uit en iedere nieuwe wolkenkrabber is een herbevestiging van de gevoelloze bureaucratische liniaalbenadering van het organisme stad.

  Na 75 jaar moet je concluderen: Een fijne stad bouwen mag je niet aan projectontwikkelaars overlaten.

   • Inderdaad vreselijk!
    En er zouden rijke welgestelde mensen komen in die torens,ik zie ze niet!
    En het zou gezelliger worden en levendiger,ik zie het niet!
    Het zou bruisender worden,ik merk er niets van.
    Het is kil,koud,ongezellig,on uitnodigend! Tja wat heb je er te zoeken??dus je heb er dus totaal niks mee geen gevoel ofzo,die gebouwen zijn niet voor ons of andere rotterdammers gebouwd.
    Tenzij je er moet komen op afspraak met je belastingpapieren of ww aanvraag:-)
    Een hele binnenstad savonds potdicht en dood!
    Horeca met teveel regelgeving,een dooie wereldstad die altijd slaapt,was het maar als amsterdam of new york.

 • Ik heb alvast mijn ambassadeur voor de nieuw op te richten partij ‘4 jaar helemaal niets’ gevonden.

  even vier jaar geen nieuwe plannen maken.
  geen luchtballonnen oplaten
  geen ideeen lanceren.

  Gewoon alleen maar de al bestaande plannen uit laten voeren en beheren.

  Gemeenteraad 2016. Wat gaan we eraan doen? Helemaal niets.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • Video: Café Okeee – Dodenherdenking

  • Café Okeee

  Dit is de laatste aflevering van Café Okeee, waarin Derek Otte de afgelopen maanden regelmatig zijn licht liet schijnen op de belangrijkste gesprekken in de kroeg. Vandaag herinnert hij je aan dat wat we nooit mogen vergeten.

 • Video: Café Okeee – Shit!

  • Café Okeee

  Vanuit Café Okeee laat Derek Otte het licht schijnen op de belangrijkste gesprekken in de kroeg. Deze keer beklaagt hij zich over de ondergrondse vuilcontainers in de stad.

 • Café Okeee – Lijstjes

  • Café Okeee

  Vanuit Café Okeee laat Derek Otte het licht schijnen op de belangrijkste gesprekken in de kroeg. Deze week geeft hij nog eens een samenvatting van alle slechte lijstjes die Rotterdam aanvoert.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • Duo lecture by Slava Balbek (online) and David Gianotten & Michael den Otter of OMA, organised in collaboration with the Ukraine-the Netherlands Urban Network. Wednesday 6 December 2023, 18:30 – 20:15 (Doors open at 18:00). Register for the offline event or join the live stream

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures