Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Prof. dr. ir. Jan Rotmans is hoogleraar transitiekunde aan de Erasmus Universiteit, Rotterdammer, zelfverklaard ‘kantelaar’ en oprichter van DRIFT, Urgenda en Nederland Kantelt. Met zijn promotieonderzoek presenteerde hij in 1990 ‘het eerste integrale klimaatmodel ter wereld’. Ook roert Nederlands bekendste duurzaamheidsprofessor zich doorlopend in het debat over (Rotterdamse) duurzaamheidsissues en publiceerde hij tientallen boeken. Zijn laatste publicatie Verandering van tijdperk: Nederland kantelt verscheen eind 2014.

Hoe werkt dat ‘kantelen’?

Volgens Rotmans staan we aan de vooravond van een radicale maatschappelijke omwenteling. In de economie en politiek en van de zorg tot het onderwijs. De bestaande machtsverhoudingen gaan op de schop en de ‘oude orde’ zal plaatsmaken voor nieuwe, decentrale en vooral veel menselijkere vormen van organisatie.

Maar hoe werkt dat ‘kantelen’ waar hij het over heeft? Wat betekent het voor Rotterdam? En bevindt hij zich zo langzamerhand niet in een onmogelijke spagaat tussen objectieve wetenschap en het op de zeepkist staan voor zijn kantel-ideologie?

Deze editie van Studio Katshoek is opgenomen op zaterdagmiddag, tussen vier en zeven. Locatie: de vijfde verdieping van Katshoek. In dit karakteristieke gebouw uit 1969 van de Rotterdamse architect Huig Maaskant houdt Vers Beton kantoor.

Naast de hele aflevering van Studio Katshoek (43 minuten) kun je ook losse fragmenten uit het gesprek met Rotmans bekijken:

Bekijk ook onze vorige aflevering met NIDA-lijsttrekker Nourdin el Ouali. Volgende maand gaat Geert Maarse in Studio Katshoek in gesprek met Ellen Walraven, directeur van de Rotterdamse Schouwburg.

ColofonStudio Katshoek is een exclusief programma van Vers Beton en wordt geproduceerd door One More Thing en Vloedlicht. Aan deze productie werkten mee: Koen van Tongeren (studio techniek), Daan Rutten (redactie), Tim van den Hoff (productie en montage), Geertje van Achterberg (styling), en dank aan: Studio Lorier, Leon Pals, Ruben Hamelink en Mink Steekelenburg.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Tim van den Hoff

Tim van den Hoff

Tim van den Hoff (1981) stapt graag met een camera in werelden die hij niet kent, maar graag wil snappen. Na een studie filosofie en een baan bij VPRO maakt hij nu documentaires en opdrachtfilms.

Profiel-pagina