Ga naar de inhoud

8,5 miljoen euro schade door Feyenoord-rellen? Nee joh, gekkie!

Heel even wist iedereen het zeker, maar inmiddels verschijnen er steeds meer vragen over hoe grote de schade écht is die de Feyenoord-supporters hebben aangericht in het centrum van Rome vanwege de uitwedstrijd tegen AS Roma van afgelopen donderdag. Rotterdam-verslaggever Henrik-Willem Hofs van de NOS begint te twijfelen, en ook bij de factcheckers van nrc.next schiet onderzoek flinke gaten in de geraamde kostenpost van 8,5 miljoen euro. Een samenvatting:

 • Fontein: niet 1 miljoen euro, maar minder dan 10k.
 • Schoonmaakkosten: zouden er sowieso zijn, rellen of geen rellen.
 • Gemiste inkomsten bij winkels: onduidelijk, maar in ieder geval minder dan 6 miljoen euro.
 • Imagoschade Rome: niet 1 miljoen, maar mogelijk juist winst vanwege pr-waarde.
 • Inzet politie en ME: geen 300k, want die stond toch al gepland.

Laat het duidelijk zijn: rellen is nooit goed voor een club. Maar de (financiële) impact ervan opblazen en als media daar blind in meegaan is ook geen pre. Misschien moet Feyenoord een onderzoek doen wat de schade is van de verkeerde beeldvorming? Wie weet is er dan nog weel een basisschool in, zeg, Rozenburg, die ter compensatie voor die kostenpost kapsalons wil gaan verkopen aan AS Roma-fans.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam