Ga naar de inhoud

8,5 miljoen euro schade door Feyenoord-rellen? Nee joh, gekkie!

Heel even wist iedereen het zeker, maar inmiddels verschijnen er steeds meer vragen over hoe grote de schade écht is die de Feyenoord-supporters hebben aangericht in het centrum van Rome vanwege de uitwedstrijd tegen AS Roma van afgelopen donderdag. Rotterdam-verslaggever Henrik-Willem Hofs van de NOS begint te twijfelen, en ook bij de factcheckers van nrc.next schiet onderzoek flinke gaten in de geraamde kostenpost van 8,5 miljoen euro. Een samenvatting:

 • Fontein: niet 1 miljoen euro, maar minder dan 10k.
 • Schoonmaakkosten: zouden er sowieso zijn, rellen of geen rellen.
 • Gemiste inkomsten bij winkels: onduidelijk, maar in ieder geval minder dan 6 miljoen euro.
 • Imagoschade Rome: niet 1 miljoen, maar mogelijk juist winst vanwege pr-waarde.
 • Inzet politie en ME: geen 300k, want die stond toch al gepland.

Laat het duidelijk zijn: rellen is nooit goed voor een club. Maar de (financiële) impact ervan opblazen en als media daar blind in meegaan is ook geen pre. Misschien moet Feyenoord een onderzoek doen wat de schade is van de verkeerde beeldvorming? Wie weet is er dan nog weel een basisschool in, zeg, Rozenburg, die ter compensatie voor die kostenpost kapsalons wil gaan verkopen aan AS Roma-fans.

Gerelateerde inhoud

Steun onafhankelijke journalistiek voor Rotterdam

We kunnen deze artikelen alleen maken dankzij onze leden. Lees onbeperkt alle artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Didier Eribon is internationally renowned for his groundbreaking work Returning to Reims. Part memoir, part social and political theory, the book caused a stir in France and approached cult status in Germany, where it touched a nerve with its central premise that the mainstream left is to blame for pushing the working classes towards the far right and nationalism.

  Venue: De Dépendance, OASE
  Datum:
 • Brutus Space presenteert deze zomer een nieuwe, dynamische editie van Wild Summer of Art. Naast een expositie van 50 Rotterdamse hedendaagse kunstenaars omvat deze editie een uitgebreid publieksprogramma vol evenementen, screenings en performances.

  Venue: Brutus
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Het hoofd marketing & communicatie ontwikkelt en werkt aan het marketingbeleid van MOMO Festival, MOMO Concerts en MOMO Create  en is eindverantwoordelijk voor de uitvoering ervan, waarbij het optimaliseren van het publieksbereik centraal staat.

 • Het bedrijfsbureau is de uitvoeringsorganisatie van de koepelcoöperatie Energie van Rotterdam. Met een klein team werken we dagelijks aan de ondersteuning van de energiecoöperaties, het realiseren van energieprojecten en het behartigen van de belangen in de stad.

 • The Writer’s Guide (to the Galaxy) is een cursuscentrum voor written (en soms ook een beetje spoken) word. Ook is het een ontmoetingsplek voor jonge schrijvers, boekennerds en intersectionele feministen.

 • Bekijk alle vacatures