Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

BIRD krijgt er een extra boog aan de linkerzijde van de huidige ruimte bij. De muren tussen de bogen worden opengebroken. Daarbij worden ook nieuwe toiletten, een backstage ruimte en een grote garderobe in de nieuwe boog gebouwd. “Dat klinkt niet spannend, maar met betere voorzieningen kunnen we wel grotere artiesten naar BIRD halen en onze clubavonden uitbreiden,” zegt artistiek directeur Philip Powel in NRC Handelsblad (€).

In het interview gaat Powel dieper in op de financiën van BIRD. Dat de gemeente het podium – tegen het advies van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur – toch opnam in het Cultuurplan 2013-2016, noemt hij een redding. “Zonder subsidie was BIRD waarschijnlijk een club met restaurant geworden, waar heel af en toe livemuziek geprogrammeerd werd.”
De capaciteit van het nieuwe zaaltje wordt zo’n 225 man. De deuren van de nieuwe boog gaan eind april open.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Eeva Liukku

Eeva Liukku

Hoofdredacteur

Eeva Liukku (Rotterdam, 1983) begrijpt niet waarom mensen ergens anders zouden willen wonen dan in Rotterdam, maar heeft wel in Amsterdam wijsbegeerte gestudeerd.
[email protected]

Profiel-pagina