Ga naar de inhoud

Borrelen in De Schouw!

Het filmfestival is nauwelijks voorbij of de Art Rotterdam Week of het Eendrachtsfestival houden ons onderweg. Gelukkig is daar altijd café de Schouw aan de Witte de Witstraat om je op te warmen van je van de ene opening naar de andere rent. Nog gezelliger dan anders, omdat Jeroen Rozendaal de plaatjes draait deze maand. Vanaf 18 uur is iedereen welkom!

JeroenRozendaal_Strand
Jeroen Rozendaal beeld: Pim Top

Intussen op Vers Beton

Inspiratie voor de borrelpraat geven we als altijd graag. Wie heeft bijvoorbeeld de 1000 halsbandparkieten gezien die sinds kort uit Overschie zijn verdwenen? Licht nieuws is een welkome afwisseling, januari was een heftige maand. Onze burgemeester stak over grenzen heen mensen een hart onder de riem. Toch was er ook kritiek, op zijn andere houding in het integratiedebat. Wat is de impact van Aboutalebs “rot toch op” tegenover Nederlandse IS-sympathisanten? Werkt dat inderdaad radicalisering in de hand, zoals Jasmine Foullani stelt?

Onze lokale politici wisten ook in januari Vers Beton te vinden voor hun ingezonden opiniestukken. D66 pleit voor seksuele voorlichting op Rotterdamse scholen vanaf 8 jaar, om zo meer begrip voor homoseksualiteit te creëren. NIDA windt zich op over de subjectieve hantering van het begrip “nieuwkomer“.

Spoken-word-kunstenaar Derek Otte maakt zich kwaad over duivenoverlast in de stad in zijn hilarische videocolumn vanuit Cafe Okeee. Vincent Cardinaal pakte zijn columnreeks weer op. Voor de rubriek Rotterdamse Nieuwe portretteerden we hostel Ani & Haakien en bijlesondernemers Erudio.

De hoogleraar Jan Rotmans presenteerde zijn visie voor Rotterdam en vertelt over de kantelende samenleving in een spraakmakende tweede editie van Studio Katshoek. Mocht je het nog niet hebben gezien, je kan ook alleen de highlights bekijken.

Genoeg te bespreken, kortom. We zien u graag vrijdagmiddag vanaf een uurtje of 18 uur in Cafe de Schouw. Wilt u zelf iets plaatsen op Vers Beton of betrokken zijn als redacteur, kom dan langs en stel je vragen!

Al 4 reacties — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Duo lecture by Slava Balbek (online) and David Gianotten & Michael den Otter of OMA, organised in collaboration with the Ukraine-the Netherlands Urban Network. Wednesday 6 December 2023, 18:30 – 20:15 (Doors open at 18:00). Register for the offline event or join the live stream

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures