Ga naar de inhoud

De Knuffelillegaal — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Gemeenten krijgen voortaan geld van het Rijk om bed, bad en brood te verzorgen voor illegalen die niet willen of kunnen terugkeren naar hun land van herkomst. In Rotterdam komen drie bed-, bad-, en broodvoorzieningen. Dat zijn er te veel volgens Michel van Elck, gemeenteraadslid van Leefbaar Rotterdam. Hij vindt dat illegalen te veel vertroeteld worden.

Na de knuffelbeer, knuffelallochtoon, knuffelmuur, knuffelkont en knuffelrock is er sinds enige tijd een nieuw fenomeen in Nederland: de knuffelillegaal. De knuffelillegaal wordt door vele politieke partijen, belangenbehartigers van illegalen, actiegroepen en asieladvocaten met liefde in de armen gesloten. Want het is natuurlijk vreselijk dat je na diverse afgewezen asielverzoeken, dikwijls bekrachtigd door de Raad van State, moet terugkeren naar het land van herkomst.

 

De nieuwe Pauluskerk
De nieuwe Pauluskerk

Al 21 reacties — discussieer mee!

 • Nou, laat ik dan maar reageren….

  Het is altijd hilarisch artikelen te lezen waarin sommige politieke partijen in Nederland en in dit geval Rotterdam bombastisch tekeer gaan over misstanden.
  Altijd wordt een vaag kostenplaatje afgegeven zonder dat daar een analyse bij wordt gegeven.
  Ik hoor nooit iets van klagende middenstanders, die al dan niet onder contract leuke omzetten realiseren door “vreten” en “kleregoed” te leveren.
  Wat blijft daar aan de strijkstok hangen en komt onze economie weer ten dele ten goede?

  Of die aannemer, die misbruikt maakt van geleverde arbeid en voordat hij failliet gaat zijn winsten en sociale premieafdrachten wegsluist. Winsten, die hij ook dankt aan die uitgebuite illegale arbeider. Zien we van dat soort lieden nog iets terug in de landelijke pot?

  En wat moet ik met een opmerking over een slager, die gesubsidieerd wordt om zijn bedrijf te saneren en om te zetten naar vegetarische vleesvervangers…?

  Overtrokken is het te noemen wanneer je een illegale vluchteling bestempelt als parasitair. Hoe moet ik de bovenaangehaalde middenstanders dan typeren?
  Symbiotische manifestaties, die niet geheel gelukt zijn?

  Ons leger is nodig en daar getroosten we ons terecht offers voor, maar je moet het ook kunnen zien, als een bodemloze put, die een gedeelte van onze economie desondanks stimuleert.

  Let wel ik ben er geen voorstander van illegalen te gedogen, integendeel, maar van een minder hoge toren blazen is typisch NIET iets voor mensen met een administratieve background (en over het algemeen geen rekenknobbel hebben), maar die zich wel als politiek vernuft etablieren.

  Alles in proportie bezien, zou mijn advies zijn

  (Ik heb overigens wel de moeite genomen het Betoog van de heer Van Elck te lezen)

  PS
  Wat paspoorten ermee te maken hebben, ontgaat mij, maar ik neem aan dat de voorvaderen van de heer Sörensen, Zweeds waren?
  Ook net als Nederlandse emigranten destijds, die naar Zuid-Afrika gingen, zo lang mogelijk een dubbel paspoort aangehouden?
  Geeft niets hoor.
  U bent welkom.

 • Pas op Michel.
  Mijn stelling. Een gedachtenwisseling met goedmensen eindgt altijd met schelden uit moreel verheven hoek.
  Is nu al begonnen op twitter. Lees ene Liesbeth. Geen argumenten wel schelden!

 • Mooi dat Rotterdam nu ook zijn eigenheid begint te ontwikkelen. Qua voetbal holde men natuurlijk altijd een beetje achter PSV e.d. aan, en qua stad moest men anderen laten voorgaan. Literair wilde het niet echt lukken en culinair evenmin. Maar de Rotterdammer heeft nu eindelijk iets waarin hij de rest van het land ver achter zich laat!

  Vreemdelingenhaat…

  Zoals ze in Alkmaar kaas maken, in Amsterdam duiven op de Dam hebben, in Haarlem allemaal bekakt zijn en in Den Haag ambtenaresk, zo heeft Rotterdam nu eindelijk ook iets waar het in uitblinkt!

  Vreemdelingenhaat…

  Want als iets typisch Rotterdamse uitvindingen zijn, dan is het wel LPF, PVV en Leefbaar Rotterdam.

  Heeft iemand al uitgezocht of politieke partijen op de monumentenlijst kunnen? Want cultureel erfgoed, daar moet je wel zuinig op zijn.

  Misschien is het een leuke nieuwe stadsslogan (want daar zochten we toch naar?):

  “Get the f*ck out of my town!”

  Lng gezocht, en nu eindelijk gevonden: de essentie van Rotterdam:

  Vr…

  et cetera

 • heerlijk ongenuanceerd en ongefundeerd verhaal weer, precies wat we van LR kunnen verwachten. sinds wanneer leent VB zich als pamflet voor politiek-radicalen?
  kritiek op falend beleid altijd van harte welkom, maar alsjeblieft wel met respect voor de medemens (die zich in dit geval niet eens kan verweren) en een klein guerilla-legertje van meestens vrijwilligers die zich vanuit een diep gevoel van medemenselijkheid inzetten voor een van de meest kwetsbare groepen in onze samenleving, die blijkbaar nog liever hier de illegaliteit in gaan dan terug te moeten keren naar hun land van oorsprong, waar ze al even weinig toekomst hebben. het zijn volgevreten harteloze narcisten die met een gouden lepeltje in de mond geboren zijn die zich op een dergelijke respectloze manier uitlaten over hun medemensen.

 • Of kiest men er voor illegalen die niet terug willen te belonen met opvang, waardoor er helemaal geen prioriteit meer is om Nederland te verlaten?

  Is slapen bij en leven in noodopvang echt zó leuk? In dat geval zeg ik mijn huis op en ga ik ook naar de Pauluskerk toe. Ik hoorde zelfs iets over gratis eten!

  Maar men vergeet daarbij dat oud en kwetsbaar zijn geen keuze is. Leven in illegaliteit is dat wel.

  Precies. Illegalen, dat zijn allemaal gelukszoekers die naar ons (ons!) land en onze (onze!) stad komen om te parasiteren op onze kosten.

  Samengevat: ik heb LR best hoog zitten, maar van dit soort argumenten moet ik een beetje huilen. Natuurlijk moeten we zoeken naar een werkbare situatie, natuurlijk zijn er profiteurs, maar ga niet generaliseren richting ‘het leven in de opvang is een feest’ en ‘illegalen hebben geen enkele reden om hier te komen’. Daarmee overtuig je alleen je eigen achterban, en die zijn al overtuigd, dus dat zet weinig zoden aan de dijk.

  Daarom, Michel: zullen we een keer een paar dagen samen naar de noodopvang gaan, inclusief tijdelijke onbeschikbaarheid van onze gezinnen, geld en huizen? Jij om (nog) beter te ervaren waar je als politicus over besluit, ik om er een reportage over te schrijven. Mail me gerust op [email protected], dan maken we er iets moois van!

 • Sorry hoor maar Michel ik denk dat als jij illegaal in een land verblijft, niet kan en mag werken, je elke nacht een boete van zo’n 150 euro krijgt omdat je niet in de openbare ruimte mag liggen en/of slapen. Je wel een andere toon aan gaat slaan in je artikel. Je heb een mening, maar waarschijnlijk weinig kennis hoe het er echt aan toe gaat in het illegalencircuit of gewoon geen nuances. Dus ga maar naar de Pauluskerk toe en kijk of je net als zo’n 250 andere Rotterdammers er vrijwilliger wil worden. Want zelfs in de Pauluskerk kom je geen ‘knuffelilllegaal’ tegen. En heeft de hulpverlening ook gewoon een realitische blik. Gelukkig wel met nuances. Waar nodig helpen ze gewoon ook met terugkeer naar het land van herkomst. En hebben de vrijwilligers daar een hart voor de mensen, als je dat niet heb zou ik het vrijwilligerswerk afraden omdat het dan flopt. Tot slot zeg ik: Een leefbaar land van herkomst is de ultieme droom van elke asielzoeker!

 • Mensen die zich in Nederland willen vestigen en die worden afgewezen hebben enkele overeenkomsten.

  Ze vallen in handen van de vreemdelingen advocatuur, die het klappen van de financiële zweep kent en de procedure van uitzetting zo lang mogelijk – ook ten eige bate – zal uitstellen. Diverse rechters hebben zich over de zaak uitgesproken en zijn dus niet over één nacht ijs gegaan!

  Ze zijn vrijwel allemaal grote financiële verplichtingen aangegaan om zich uiteindelijk in ons land aan te melden.
  Dat geld is of geleend bij mensensmokkelaars, die daarna de achterblijvende familieleden gijzelt i.v.m. terugbetaling of door de hele familie bijeengebracht.
  Terugkomen is gezichtsverlies en zelfs gevaarlijk. dan liever husselen in de hoop toch geld te genereren. Soms wordt geld gegeven door organisaties om andere redenen b.v. ontlopen veroordeling in eigen land, vluchten voor vetes tussen groepen en uiteraard celvorming in het vijandige Westen.
  Het deel dat om werkelijke politieke redenen vlucht wordt door de rechterlijke macht een verblijfsvergunning gegeven.

  Ze vestigen zich bewust in ons land en niet in landen zoals de Emiraten of Maleisië, waar arbeidskrachten nodig zijn.

  Het zijn allemaal mensen met initiatief!

  Als wij nu blijven opvangen, blijven pappen en nathouden,dan onttrekken we initiatiefrijke mensen en kapitaal aan landen waar beide hard nodig zijn om toekomstig vluchten voor economische redenen te voorkomen. Daarnaast moeten we mensensmokkelaars geen kans geven!

  Dat impliceert dus voor onze bestuurders dat ze pal moeten staan en niet mogen bezwijken voor morele chantage via. casuïstiek. Naar Nederland komen moet ontmoedigd worden!
  Mauro is een goed voorbeeld . Kwam uit Portugal en moest daar naar teruggestuurd worden. Land van oorsprong Angola! Land in ontwikkeling dat op dit moment arbeiders importeert!

 • Nederlandse politici van moreel verheven huize gaan in hun krampachtige pogen politiek correct te zijn zelfs zo ver, dat ze de fundamenten van de rechtsstaat aantasten.
  1e. Generaal Pardon. Politici zetten rechters buitenspel door gerechterlijke uitspraken te negeren en ongedaan te maken. Tegen de Trias Politica.
  2e. Dubbele paspoorten geven juridische ongelijkheid en de mogelijkheid straf in dit land te ontlopen door vlucht naar land van oorsprong.
  3e. Dat wat jij beschrijft Michel. Gerechterlijke uitspraken negeren en uitgewezenen gewoon hier helpen houden.

  Denk dat je weinig respons krijgt .

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • De kracht van stilte tijdens de rouwmars Samen voor Palestina

  • Politiek

  Met het lawaai van ronkende motoren, vuurwerk en leuzen begon Rotterdam op 22 oktober luid te protesteren tegen de aanvallen op Gaza. Maar er is ook stil protest. Zo kleurde woensdag de Hofpleinfontein rood en was er de week ervoor een rouwmars voor de slachtoffers. Loulou Drinkwaard liep mee.

 • Big Brother in de bijstand 3: Zullen ze het ooit leren?

  • Politiek

  De negatieve ervaringen van bijstandsgerechtigden drongen nauwelijks tot het grote publiek door. Totdat de gemeenteraad wethouder Richard Moti tot de orde riep. Luister nu deel 3 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Big Brother in de bijstand 2: Over dieven en kleuters

  • Politiek

  “Tijdens heronderzoeken werden bijstandsontvangers als een dief of kleuter behandeld”, zegt onderzoeker Margot Kersing van de Erasmus Universiteit. Luister naar deel 2 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures