Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Zouden ze dat in Dresden doen? Een gesponsorde hardloopwedstrijd organiseren langs het gedeelte van de stad dat in 1945 – ten koste van 35.000 doden – werd weggevaagd. Wordt in Japan een zeiltocht georganiseerd tussen Hiroshima en Nagasaki? Om bij de finish de deelnemers te verwelkomen voor een met bedrijfslogo’s beplakte sponsorwand, precies op de plek waar ooit een atoombom viel?

1946_luchtfoto_Aviodrome
Luchtfoto Rotterdam 1946 Beeld door: beeld: Collectie Aviodrome

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Jelle Simons

Jelle Simons

Jelle Simons (1979) groeide op in de moeder aller slaapsteden: Capelle aan den IJssel. Deze traumatische ervaring probeert hij nu al 11 jaar te verwerken op de Nieuwe Binnenweg. Studeerde militaire geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Denkt graag na over voetbal en oorlog.

Profiel-pagina