Ga naar de inhoud

In Zicht In Zicht

Gespot in het nieuwe weekendkatern van het AD/Rotterdams Dagblad.
In Zicht is de wekelijkse fotorubriek van Vers Beton. Heb je ook iets opmerkelijks gezien in Rotterdam? Mail je foto naar [email protected]!

IMG_5722
AD/Rotterdams Dagblad beeld: Eeva Liukku

Al één reactie — discussieer mee!

 • Als ik nu kijk zie ik Rotterdam weer helder. De McDonalds-tent mag dan weliswaar een gewild herkenningspunt zijn uit vroeger tijden. Maar ik hoop dat de gemeente haar poot stijf houd en ‘m uitsluit van dit mooi punt. We hebben er al 1 op de Coolsingel(bij Casino), en op de Lijnbaan. Mooi alternatieven.

  Nu de bekende zaken op het stadhuisplein weg zijn mag de verdwijning van MAC ook geen probleem vormen. Het maakt de stad helderder, meer herkenbaar.
  Na de oorlog alleen maar ruimer, groter, ijskoude windstraten, alleen kantoren en winkels, en summier wat horeca, die met name het jonge volk vermaken….wat leidt tot extra toezicht van de politie, want vermaken is bijna synoniem met vechtpartijen en relletjes.
  Wat ik nu zie gebeuren, is een kale stad, vol windgangen en weinig vertier. We zijn nog steeds een kaal geslagen gat waar wat revolutiebouw gepleegd is. Gezelligheid nul. Dit heeft alles te maken met ruimtelijke ordening. Grootschalig is koud. Klein en gezellig is warm. Mijn visie op 010….

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • De Tour In Zicht

  • In Zicht

  Tour de France beeld: Ossip van Duivenbode In Zicht is de wekelijkse fotorubriek van Vers…

 • Handel In Zicht

  • In Zicht

  Handel in zicht beeld: marcel kollen In Zicht is de wekelijkse fotorubriek van Vers Beton.…

 • Vliegende Japanners Inzicht

  • In Zicht
 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • Op woensdagavond 3 april komen de scherpe geesten achter het bekroonde onderzoek naar het Rotterdamse bijstandsalgoritme bijeen in het Journalistiek Café in de Carnisser Keuken! Dit dynamische team- Celeste Boddaert, Eeva Liukku, Romy van Dijk en Saskia Klaassen – deelt graag hun inzichten, ervaringen en het belang van datajournalistiek. Ontdek hoe ze te werk zijn gegaan en het proces achter hun bekroonde onderzoek hebben doorlopen. 🎙️📰

  Venue: De Carnisser Keuken
  Datum:
 • Tijdens de eerste edtie Extra Space op 14 maart luister je vanaf 19:00 naar de…

  Venue: Leeszaal Rotterdam West
  Datum:
 • De Rotterdamse woningmarkt is krap en de prijzen zijn hoog. De nieuwe Woonvisie, die op 14 maart 2024 wordt vastgesteld, belooft verandering. Maar hoe wordt écht betaalbaar wonen in Rotterdam gerealiseerd? Op 7 maart organiseren AIR, Platform Woonopgave, Recht op de Stad en KeileCollectief het stadsgesprek ‘Betaalbaar wonen: hoe dan?!’Onderwerp van gesprek zijn de nieuwe Woonvisie, de knelpunten in de praktijk en mogelijke oplossingen. De avond wordt afgesloten met het aanbieden van kant-en-klare moties aan Rotterdamse gemeenteraadsleden, die ze op 14 maart kunnen indienen.

  Venue: Keilepand M4H
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam