In de tweede aflevering van Vers Geluid, het radioprogramma van Vers Beton en Tegengeluid op Open Rotterdam, spreken we twee uur met Jan Schippers, directeur van het wetenschappelijk bureau voor de SGP. Hij vertelt over wat religie en de Bijbel te bieden hebben aan Rotterdam. Zijn speerpunten: meer gezinswoningen in de stad en bezuinigen op armoedebeleid om meer aan eenzaamheid te doen.

Â
Bovendien komen alle vragen en opmerkingen van de Vers Beton-bezoekers voorbij. Hoe gaat de SGP om met zijn vrouwenstandpunt? Is het echt zo dat het nooit feest is bij de mannenbroeders? En wat doe je met al die verschillende interpretaties van de Bijbel? Schippers reageert er allemaal op.
Al 6 reacties — discussieer mee!
Inge ik wil de uitzendingen graag nog een keer beluisteren, kun je iets meer aanwijzingen geven hoe/waar dat kan? Of zie ik heel dom iets over het hoofd?
Nee, niets doms. Eerste twee blokken uit het Storify-blok!
Maar soms zie je dat blok niet, dus speciaal voor jou:
Uur 1
Uur 2
+1!
Tot de helft gekomen en met veel interesse beluisterd. Ook weer een mooi interview.
Wat ik fascinerend vind is dat de SGP op een principieel niveau heel erg op één lijn zit met liberale denkers, bijvoorbeeld over vrijheid van onderwijs. Onder het mom van: wij zijn zelf ook een minderheid en hebben er belang bij om een minderheidsstandpunt te mogen hebben en huldigen. En dit hoorde je bij Manon van Driel eigenlijk ook terug.
Interessant thema voor alle tegendraadse denkers? Geven we in Nederland genoeg ruimte aan mensen die echt fundamenteel anders willen zijn en onder welke voorwaarden kan dat? Hoe gaan ze zelf om met andere minderheden?
Bedankt!
Ik denk dat de route logisch is: ben je klein, dan wil je het mandaat hebben om er toch te zijn onder het mom van ‘gun ons dat nou, we zijn er toch amper, daar heb je geen last van’. Word je groot, dan ga je al snel(ler) het denkbeeld ook aan anderen opleggen (‘kijk eens hoe groot wij zijn, blijkbaar doen we iets goed, dat zou je ook moeten doen’).
Oftewel: een ideale wereld bestaat enkel uit minderheden 🙂
En speciaal voor jou (en iedereen): er zit nu ook een soundcloud bij het artikel met alle losse fragmenten, zodat je de muziek kunt overslaan 🙂