Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer


Rotterdam is populair. De stad prijkt hoog op allerlei internationale lijstjes en het nieuwe Centraal Station en de Markthal blijken echte publiekstrekkers. Als gevolg is het toerisme in Rotterdam in 2014 even hard gegroeid als in Amsterdam.

2014 was ook het jaar dat Wim Pijbes met een open brief in NRC Next aan de bel trok over een “vies, vuig en te vol” Amsterdam. Op 8 februari 2015 nog kopte Het Parool dat Amsterdam dreigt te ‘disneyficeren’ als de stad geen maatregelen treft om de stroom toeristen te beheersen.

Nu vallen de aantallen toeristen in Rotterdam nog in het niet vergeleken bij die in Amsterdam. Ook trekt de hoofdstad een ander soort toerist aan dan Rotterdam. Maar je kan er maar beter vroeg bij zijn.

Daarom vroegen we stadseconoom Erik Braun of we in Rotterdam bang moeten zijn voor Amsterdamse toestanden. In het minicollege hierboven legt Braun uit wat Amsterdamse toestanden precies zijn, hoe belangrijk lijstjes zijn, en bovenal waarom we in Rotterdam niks te vrezen hebben.

De volgende editie van Studio Erasmus is op dinsdag 17 maart, in de Rotterdamse Schouwburg.

Bron: beeld: vimeo.com

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

profile pic VB

Fay van der Wall

Fay van der Wall (1983) werkt als freelance schrijver en maker. Schrijft voor Vers Beton over popcultuur, kunst, muziek, media en de stad

Profiel-pagina