Ga naar de inhoud

Radiorepo: Duitse journalist over Rotterdamse tram 4

De Duitse journalist Annett Gröschner reisde af naar Rotterdam met een bijzondere missie: een ritje in tram 4. Mocht je (een beetje) Duits verstaan, dan is de radioreportage ‘Linie 4’ echt de moeite waard.Gröschners bezoek aan Rotterdam werd opgedeeld in meerdere reportages. Steeds verhaalt ze over een ander gedeelte van de tramroute: van Hillegersberg tot een bezoek aan de Pauluskerk.

Het is niet eerste keer dat Gröschner op reis gaat voor een ritje in de stadsbus of tram. Eerder vloog ze onder meer naar Buenos Aires, Minsk en Alexandrië. Ze pakt altijd lijn 4.

Al één reactie — discussieer mee!

 • Hier nog meer informatie over de schrijfster en haar project op de website van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur:

  “In de winter van 2014 komt de Berlijnse schrijfster Annett Gröschner (* 1964) als writer-in-residence naar Rotterdam. Ze is werkzaam als schrijfster, docente en journaliste. Haar werk omvat non-fictie, toneelstukken, gedichten, essays en proza, en werd bekroond met verschillende prijzen. Als journaliste is Gröschner werkzaam voor diverse dag- en weekbladen en de radio. In 2000 publiceerde ze haar roman Moskauer Eis die speelt in de tijd na de val van de Muur. In 2011 verscheen Walpurgistag, haar tweede roman, die werd bekroond met de Brandenburg Lotto Literaturpreis.
  In 2012 verscheen haar boek Mit der Linie 4 um die Welt: In dit reisdagboek vertelt de schrijfster over haar ritten met bussen en trams van lijn 4 die ze sinds 2003 in veel verschillende steden in Duitsland en het buitenland heeft gemaakt. In Berlijn en Dresden, maar ook in Alexandrië, Istanbul, Minsk en Beijing heeft ze met deze ritten uiteenlopende en verrassende facetten van het stadsleven over de hele wereld weten vast te leggen.”

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • De Rotterdamse woningmarkt is krap en de prijzen zijn hoog. De nieuwe Woonvisie, die op 14 maart 2024 wordt vastgesteld, belooft verandering. Maar hoe wordt écht betaalbaar wonen in Rotterdam gerealiseerd? Op 7 maart organiseren AIR, Platform Woonopgave, Recht op de Stad en KeileCollectief het stadsgesprek ‘Betaalbaar wonen: hoe dan?!’Onderwerp van gesprek zijn de nieuwe Woonvisie, de knelpunten in de praktijk en mogelijke oplossingen. De avond wordt afgesloten met het aanbieden van kant-en-klare moties aan Rotterdamse gemeenteraadsleden, die ze op 14 maart kunnen indienen.

  Venue: Keilepand M4H
  Datum:
 • Tegenlicht is een reeks informatieve televisieprogramma’s waarin nieuwe ideeën en trends worden onderzocht binnen de wereld van politiek, economie, maatschappij, technologie en wetenschap. Onze eigen hoofdredacteur, Eeva Liukku, is aanwezig als een van de gasten.

  Venue: Centrale Bibliotheek
  Datum:
 • Bubbeldenken geeft geen oplossingen. Steeds weer dezelfde statements en dezelfde “deskundigen”…brrrr, herhaling van zetten. Daarom op zoek naar verrassend andere meningen.

  Venue: Rotterdamse Salon
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Ga jij werken aan de toekomst van de geschiedenis van Rotterdam? Museum Rotterdam beheert en…

 • Als coördinator ben jij het reisbureau voor cursisten van DRIFT’s Transition Academy. Jij zorgt ervoor…

 • Eigen initiatief van bewoners vind je boeiend. Je helpt graag bewoners om hun buren (beter) te leren kennen en hun plannen om te zetten in concrete acties. Je werft nieuwe straten, geeft advies, keurt de aanvragen goed (en soms ook af) en houdt de uitvoering in de gaten. Je bent een ervaren en communicatieve communitybuilder die Rotterdammers en hun buren bij staat met raad en daad.

 • Bekijk alle vacatures