Ga naar de inhoud

Rotterdamse man klaagt over politiegeweld in open brief aan Aboutaleb

Afgelopen zaterdag werd Rotterdammer Mohammed Anouar Lachhab met geweld staande gehouden door de politie, schrijft hij op zijn persoonlijke Facebook-profiel in een open brief aan Aboutaleb.

Lachhab zag een arrestatieteam op de hoek van de Teilingerstraat en de Noordsingel en bleef staan kijken. Volgens de politie maakte hij op dat moment echter contact met een van de verdachten. Twee agenten zouden Lachhab onder andere bij de keel hebben gegrepen, zijn bezittingen hebben afgenomen en zonder opgave van reden hebben gefotografeerd, somt de Rotterdammer op. Ook nadat bleek dat hij onschuldig was, bleven de agenten hem intimideren, schrijft hij in een latere reactie op zijn Facebook-profiel.

Er zijn niet veel maatregelen die Lachhab tegen de politieagenten kan nemen, legt hij uit aan Vers Beton. “Een klacht indienen bij de ‘onafhankelijke’ (sic.) commissie is het enige dat je als burger kan doen.”

In zijn open brief vraagt Lachhab burgemeester Aboutaleb wel om de contactgegevens van de twee politieagenten. “Als u er wederom voor kiest de daadwerkelijke problematiek binnen uw stad volkomen te negeren, rot u dan alstublieft op naar welk vervloekt oord dan ook,” sluit hij de brief af.

Gerelateerde inhoud

Steun onafhankelijke journalistiek voor Rotterdam

We kunnen deze artikelen alleen maken dankzij onze leden. Lees onbeperkt alle artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • Studentenprotest EUR: “Dit is leuk voor de solidariteit, maar doet natuurlijk niet echt iets”

  • Politiek

  Eén dag voor het aangekondigde studentenprotest bij de Erasmus Universiteit Rotterdam, besluit de driehoek de universiteit te sluiten. Ontheemd moeten de studenten op zoek naar een nieuwe protestlocatie. Romy van Dijk ging mee en werd vooral geconfronteerd met een slechte organisatie.

 • Pastors op het pluche? “Het is geen verbinder”

  • Politiek

  Nu de deadline van de formatie met rasse schreden nadert, moet Geert Wilders op zoek naar vertegenwoordigers van de PVV in een nieuw radicaal-rechts kabinet. Marco Pastors wordt vaak genoemd als kandidaat voor het Torentje of een ministerspost. Wie is Pastors en wat heeft hij bereikt in Rotterdam? Een profiel.

 • Wat doet een burgemeester eigenlijk? Vijf misvattingen rechtgezet

  • Politiek

  Wie zou er momenteel met lichte hartkloppingen op zijn of haar toetsenbord een cv zitten tikken? Maandag 13 mei sluit de vacature voor de nieuwe burgemeester van Rotterdam. Dan begint de zoektocht naar Aboutalebs vervanger. Maar wat doet een burgemeester eigenlijk? En welke kwaliteiten moet hij of zij hebben?

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • Didier Eribon is internationally renowned for his groundbreaking work Returning to Reims. Part memoir, part social and political theory, the book caused a stir in France and approached cult status in Germany, where it touched a nerve with its central premise that the mainstream left is to blame for pushing the working classes towards the far right and nationalism.

  Venue: De Dépendance, OASE
  Datum:
 • Brutus Space presenteert deze zomer een nieuwe, dynamische editie van Wild Summer of Art. Naast een expositie van 50 Rotterdamse hedendaagse kunstenaars omvat deze editie een uitgebreid publieksprogramma vol evenementen, screenings en performances.

  Venue: Brutus
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Het hoofd marketing & communicatie ontwikkelt en werkt aan het marketingbeleid van MOMO Festival, MOMO Concerts en MOMO Create  en is eindverantwoordelijk voor de uitvoering ervan, waarbij het optimaliseren van het publieksbereik centraal staat.

 • Het bedrijfsbureau is de uitvoeringsorganisatie van de koepelcoöperatie Energie van Rotterdam. Met een klein team werken we dagelijks aan de ondersteuning van de energiecoöperaties, het realiseren van energieprojecten en het behartigen van de belangen in de stad.

 • The Writer’s Guide (to the Galaxy) is een cursuscentrum voor written (en soms ook een beetje spoken) word. Ook is het een ontmoetingsplek voor jonge schrijvers, boekennerds en intersectionele feministen.

 • Bekijk alle vacatures