Ga naar de inhoud

Schrijver in de stad: Mexican standoff in Schiebroek

Is hij het of is hij het niet? Columnist Vincent Cardinaal meent in een argeloze trampassagier een bekende te ontwaren en onderneemt actie.

Vanuit de warme studio stapte ik de straat op. Het was avond, het was koud. Ik was nu ook radiocolumnist en terwijl ik mijn eerste poging evalueerde, bereikte ik de tramhalte. Een man probeerde een praatje te maken, maar ik wendde mijn hoofd resoluut af. Ik had geen zin in sociaal verkeer, ik wilde een hork zijn, verzonken in een wereld waar alleen ik leefde.

Zittend in de tram keek ik wat om me heen. In het achterste gedeelte zat een man. Hij leek op mijn vader. Sterker – per seconde begon ik er meer van overtuigd te raken dat het mijn vader was. Na wat aarzelen durfde ik de man recht aan te kijken. Hij gaf geen kik. Wat niets hoefde te zeggen, want vijftien jaar eerder zat ik in een bus, in een situatie die erg op deze leek. Toen was ik ervan overtuigd dat het mijn vader was. Ook toen keek de man dwars door me heen. Nu was ik minder zeker van mijn zaak. Maar vastberadener dan ooit om actie te ondernemen.

 

Schrijver in de stad Mexican standoff
Schrijver in de stad: Mexican standoff

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam