Ga naar de inhoud

Schrijver in de stad: Mexican standoff in Schiebroek

Is hij het of is hij het niet? Columnist Vincent Cardinaal meent in een argeloze trampassagier een bekende te ontwaren en onderneemt actie.

Vanuit de warme studio stapte ik de straat op. Het was avond, het was koud. Ik was nu ook radiocolumnist en terwijl ik mijn eerste poging evalueerde, bereikte ik de tramhalte. Een man probeerde een praatje te maken, maar ik wendde mijn hoofd resoluut af. Ik had geen zin in sociaal verkeer, ik wilde een hork zijn, verzonken in een wereld waar alleen ik leefde.

Zittend in de tram keek ik wat om me heen. In het achterste gedeelte zat een man. Hij leek op mijn vader. Sterker – per seconde begon ik er meer van overtuigd te raken dat het mijn vader was. Na wat aarzelen durfde ik de man recht aan te kijken. Hij gaf geen kik. Wat niets hoefde te zeggen, want vijftien jaar eerder zat ik in een bus, in een situatie die erg op deze leek. Toen was ik ervan overtuigd dat het mijn vader was. Ook toen keek de man dwars door me heen. Nu was ik minder zeker van mijn zaak. Maar vastberadener dan ooit om actie te ondernemen.

 

Schrijver in de stad Mexican standoff
Schrijver in de stad: Mexican standoff

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam