Ga naar de inhoud

Transitievrij kantelen — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Jaap Rozema reageert op de kantel-aflevering van Tegenlicht. Volgens hem worden veel kantelinitiatieven per abuis voor een transitie versleten. 

Kantelt Nederland? Rotterdam? Afgelopen zondag, in een aflevering van Tegenlicht, opperde hoogleraar Jan Rotmans van de Erasmus Universiteit het idee dat we aan de vooravond van een ‘nieuwe’ economie staan. Rotmans bestudeert transities, allesomvattende omwentelingen van ons dagelijks bestaan. Zoals hij zelf stelt: geen tijdperk van verandering, maar verandering van tijdperk.

 

jan-rotmans-profiel-versbeton
Jan Rotmans beeld: Jan de Groen

Al 6 reacties — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam