Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

De gemeente stelt dat geen van de 11 ingediende plannen toereikend is. En dus wordt er voorlopig helemaal niets gesteund of van subsidie voorzien. De Rotterdamse Raad voor Kunst & Cultuur zou dwars zijn gaan liggen, zo melden meerdere bronnen. Volgens hen zou geen enkel plan ‘levensvatbaar’ zijn.

Een aantal kandidaten die plannen inleverden laten weten ‘flabbergasted’ en ’totaal verrast’ te zijn. Ook worden de wenkbrauwen gefronst bij het feit dat de indieners van de plannen niet zijn uitgenodigd voor de bekendmaking van het nieuws deze middag.

Om 15 uur geeft de gemeente een persconferentie. Later meer.

UPDATE Bevestiging van het bovenstaande – de RRKC heeft wethouder Visser onomwonden geadviseerd geen van de elf plannen te honoreren en de procedure te beëindigen. ‘Op basis van het advies van de RRKC vindt het College het risico op tegenvallend programma en tegenvallende resultaten te groot. Daarom heeft het College besloten geen tweede fase in te gaan. Deze tweede fase was bedoeld om één of meerder initiatiefnemers de ruimte te geven om hun plan verder uit te werken en om aanvullend onderzoek te doen.’

Wethouder Visser: ‘Ik heb veel waardering voor het getoonde initiatief en de energie in de sector. In aanloop naar het volgende Cultuurplan gaan we ons beraden op de lange termijn ambities op het gebied van popmuziek. Daarbij nemen we uiteraard de aandachtspunten uit het advies van de RRKC mee. Er komt een vervolggesprek met de RRKC en ik wil nog van gedachten wisselen met de sector over de toekomst van pop, zoals we ook andere instellingen laten meewerken aan de uitgangspunten voor het nieuwe Cultuurplan.’

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Vincent Cardinaal

Vincent Cardinaal

Vincent Cardinaal (1982) is schrijver en spreker. Geboren op een zondag in het Havenziekenhuis, zoon van Crooswijk. Neuroot en berucht onhandig. Laat geen servies in zijn nabijheid slingeren.

Profiel-pagina