Ga naar de inhoud

Cultheld Frans Vogel: "Literair Rotterdam blijft een coterietje van een paar mannen" — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Op 11 maart wordt dichter Frans Vogel 80 jaar. Gino van Weenen sprak de Rotterdamse cultheld over literatuur en de stad. “Ik ben niet zo arbeideristisch. Nooit naar op zoek geweest ook, van die clichés.”

Frans Vogel heeft in zijn leven vele paden bewandeld: dichter, columnist, fotomodel, beeldend kunstenaar en reclamemaker. Aanstaande zondag opent in Galerie Wind op het Noordereiland een overzichtstentoonstelling ter ere van zijn tachtigste verjaardag. Diezelfde dag verschijnt ook het boek ‘Ken zó in Boymans’ over het leven en werk van Vogel.

Het boek is samengesteld door Hansje de Reuver, Erik Brus en Pieter Kers. De eerste twee vergezellen Frans Vogel in Café Voigt. Op een druilerige donderdagmiddag ben ik niet de eerste die de alleskunner wil spreken. Rotterdam Late Night is mij voor en vraagt hem al het hemd van het lijf. Met een tonic in de hand kruipt Vogel met mij de vragen door. Zakelijk, zoals zijn schrijfstijl.

 

Frans_Vogel27
beeld: Frank Hanswijk

Al 2 reacties — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures