Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Moestuintjes, streekproducten en biologische groenten zijn hip. En daardoor hebben ook steeds meer jonge Rotterdammers een eigen volkstuin. Onze Anneke Kortleve ging voor NRC op bezoek bij Volkstuinvereniging Blijdorp – overigens gelegen in Overschie. 

Fotografe en volkstuin-eigenaar Christa (66) heeft VTV Blijdorp voor haar ogen zien veranderen. Werd ze voorheen nog omringd door senioren, nu zijn het vooral hoogopgeleide dertigers uit de binnenstad die een eigen tuintje hebben. Ter ere van het tachtigjarig bestaan van de vereniging maakte ze een fotoserie waarop deze veranderingen goed te zien zijn.
Lees de hele reportage hier (€).

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

profielfoto

Jelena Barišić

Jelena Barišić (Bugojno, 1990) is journalist, (eind)redacteur en programmamaker. Tussen 2015 en 2017 was ze adjunct-hoofdredacteur van Vers Beton, en in 2020 interim hoofdredacteur. Momenteel werkt ze als eindredacteur bij De Correspondent. 

Profiel-pagina