Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Nieuws-Vers-Beton
Nieuwsoverzicht Beeld door: beeld: Fenna Schaap

Geen billenprikker in zicht

Feyenoord – AS Roma: we konden het deze week nergens anders over hebben. Opvallend genoeg werd er meer gespeculeerd over mogelijke rellen in de stad, dan over de uitkomst van de wedstrijd. Kranten stonden vol met kreten als ‘veldslag’, ‘wraak’ en ‘Romeinse billenprikkers’. De Telegraaf (€) publiceerde voor het gemak zelfs een kaartje met mogelijke doelwitten en van De Rotterdammert kregen we een handig lesje Italiaans.

Daadwerkelijke rellen bleven natuurlijk uit en de krantenkoppen van de dag erna kun je je vast inbeelden: ‘Rotterdam haalt opgelucht adem‘. De teleurstelling droop er vanaf.

Zijn er dan nog interessante verhalen uit deze heisa voortgekomen? Ja, bijvoorbeeld deze mooie reportage (€) over Willem Duivestein. Als een soort Rotterdamse Nightcrawler is deze 112-fotograaf en cameraman er vaak als eerste bij om een incident in de regio vast te leggen.

Meer slechte lijstjes

Weet je nog, die tien slechte lijstjes die Rotterdam nog altijd aanvoert? Hier is er nog eentje: Rotterdam telt relatief de meeste mensen die langdurig in de bijstand zitten. Volgens het CBS ontvangt 51 op de duizend inwoners langer dan drie jaar bijstand.

Er was meer slecht nieuws deze week: volgens Marc van Nimwegen (hoofdofficier Openbaar Ministerie in Rotterdam) zijn er nergens zoveel schietincidenten als in Rotterdam. Het Openbaar Ministerie overweegt daarom hogere straffen te eisen voor illegaal wapenbezit. “In Nederland is er geen legitieme reden om met een wapen op pad te gaan. Als je met een wapen op zak loopt, verkeer je in het criminele milieu,” zei Nimwegen tegen het AD.

En verder…

  • De sluitdatum van Perron werd deze week bekendgemaakt. Op 12 april gaat de club van Aziz Yagoub en Marc Zee zijn laatste week in. DJBroadcast interviewde Yagoub over zijn nieuwe cultuurpodium en de nalatenschap van Perron. “Trouw was op internationaal niveau een icoon. Wij zijn vooral een lokaal clubhuis, waar heel veel Rotterdammers het naar hun zin hebben gehad.”
  • Met zaakjes als Pomms’, Fritez en Tante Nel is Rotterdam de hoofdstad van de haute friture, aldus de Volkskrant (€). De krant signaleert een nieuwe trend in Nederland: fast food met een culinair tintje. Denk bijvoorbeeld aan duurzame kroketten en ambachtelijke friet.
  • Ophef alom, toen vrijdag bleek dat de voorgevel van het consulaat van Angola (voormalig gemeentearchief) zonder toestemming geverfd werd. Het gebouw aan de Mathenesserlaan is een rijksmonument. Voor een opknapbeurt is dus altijd een vergunning nodig. Inmiddels is het verven gestaakt, maar een gedeelte van de oorspronkelijk geel-bruine voorgevel is al wit.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

profielfoto

Jelena Barišić

Jelena Barišić (Bugojno, 1990) is journalist, (eind)redacteur en programmamaker. Tussen 2015 en 2017 was ze adjunct-hoofdredacteur van Vers Beton, en in 2020 interim hoofdredacteur. Momenteel werkt ze als eindredacteur bij De Correspondent. 

Profiel-pagina
11913506_10207726898754340_5365108176756306874_n

Fenna Schaap

Profiel-pagina