Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Hoe kwam Rotterdam afgelopen dagen in het nieuws? Over welke onderwerpen raakten we niet uitgepraat? Dit zijn de meeste opvallende nieuwsverhalen van afgelopen week.

Nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht

De Kuip: hoe nu verder?

Het BAM-plan voor De Kuip is definitief van de baan, werd deze week bekend. Dat betekent dat alle opties weer open staan, zei Adriaan Visser (wethouder sport, D66) in De Telegraaf (€). “Zowel vernieuwbouw als nieuwbouw. In het laatste geval is de vraag: wat doen we met de Kuip? Daar is wat mij betreft de vorige keer niet lang genoeg over nagedacht.”
Het besluit was voer voor columnisten en opiniemakers. Zo vergelijkt Sjoerd Mossou het gesteggel rondom De Kuip met de Noord/Zuid-lijn in Amsterdam (€). “Twee verschillende hoofdpijndossiers, maar allebei ongeveer even absurd, en allebei vastgelopen op een ongeëvenaard gebrek aan sturing en slagkracht.” Ondertussen stelt het AD (€) dat de club financieel en sportief stagneert zonder (ver)nieuw(d) stadion.

Aziz en Annabel

Aziz Yagoubs nieuwe poppodium heeft een naam: Annabel. De zaal gaat begin september open, het bijbehorende café en terras al in april. En net als Perron wordt het podium niet gesubsidieerd. Yagoub verwacht voldoende inkomsten uit horeca en van sponsoren. “Of we in het eerste jaar nou vijf of vijfentwintig concerten organiseren, we hebben aan niemand verantwoording af te leggen.”
Yagoub houdt nog altijd vast aan het idee van een poppodium met brede programmering, voor alle leeftijden en alle doelgroepen. “Van Prince Roisin Murphy tot Tarkan en Cheb Khaled.” Dat staat haaks op de uitspraken die zijn nieuwe programmeur, Kolja Verhage, vorige week deed: “Ik denk dat hij me heeft aangenomen omdat Trouw hét voorbeeld was van een monoculturele club met een sterke identiteit, waar programmeringen in eigen hand werden gehouden. Dat wil Aziz ook in Rotterdam.”

En verder…

  • De documentaire ‘Mijn vader, de expat’ van Rotterdammer Abdelkarim El-Fassi was afgelopen jaar in tientallen uitverkochte zalen te zien. In de VARAgids (€) kijkt El-Fassi terug op het maakproces. “Dat kleine intieme huiskamerverhaal bleek opeens het verhaal van velen te zijn.”
  • De Markthal viel deze week voor de zoveelste keer in de prijzen. Op de vastgoedbeurs MIPIM in Cannes kreeg de koopkathedraal de prijs voor de ‘beste winkelcentrum ter wereld’.
  • Vanaf 2017 stopt er een metro pal aan de boulevard van Hoek van Holland. Daarmee wordt het mogelijk om direct vanaf Beurs naar het strand te reizen.
  • Aan het Zwaanshals delven tegenwoordig zoveel winkels het onderspit, dat de straat in de volksmond al ‘faillissementenstraat’ wordt genoemd, aldus Dichtbij. Klopt niets van, zeggen Lisa Manuels (eigenaar Elle Aime), Ronald Bijsterveld (bedrijfshuisvesting Havensteder) en Annemieke van Ravens (gebiedsnetwerk Oude Noorden) in een reportage van OPEN Rotterdam. “Pure faillissementen? Hooguit één of twee,” aldus Bijsterveld.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

profielfoto

Jelena Barišić

Jelena Barišić (Bugojno, 1990) is journalist, (eind)redacteur en programmamaker. Tussen 2015 en 2017 was ze adjunct-hoofdredacteur van Vers Beton, en in 2020 interim hoofdredacteur. Momenteel werkt ze als eindredacteur bij De Correspondent. 

Profiel-pagina