Ga naar de inhoud

Dit is het belangrijkste Rotterdamse nieuws van week 11

Hoe kwam Rotterdam afgelopen dagen in het nieuws? Over welke onderwerpen raakten we niet uitgepraat? Dit zijn de meeste opvallende nieuwsverhalen van afgelopen week.

Nieuwsoverzicht
Nieuwsoverzicht

De Kuip: hoe nu verder?

Het BAM-plan voor De Kuip is definitief van de baan, werd deze week bekend. Dat betekent dat alle opties weer open staan, zei Adriaan Visser (wethouder sport, D66) in De Telegraaf (€). “Zowel vernieuwbouw als nieuwbouw. In het laatste geval is de vraag: wat doen we met de Kuip? Daar is wat mij betreft de vorige keer niet lang genoeg over nagedacht.”
Het besluit was voer voor columnisten en opiniemakers. Zo vergelijkt Sjoerd Mossou het gesteggel rondom De Kuip met de Noord/Zuid-lijn in Amsterdam (€). “Twee verschillende hoofdpijndossiers, maar allebei ongeveer even absurd, en allebei vastgelopen op een ongeëvenaard gebrek aan sturing en slagkracht.” Ondertussen stelt het AD (€) dat de club financieel en sportief stagneert zonder (ver)nieuw(d) stadion.

Aziz en Annabel

Aziz Yagoubs nieuwe poppodium heeft een naam: Annabel. De zaal gaat begin september open, het bijbehorende café en terras al in april. En net als Perron wordt het podium niet gesubsidieerd. Yagoub verwacht voldoende inkomsten uit horeca en van sponsoren. “Of we in het eerste jaar nou vijf of vijfentwintig concerten organiseren, we hebben aan niemand verantwoording af te leggen.”
Yagoub houdt nog altijd vast aan het idee van een poppodium met brede programmering, voor alle leeftijden en alle doelgroepen. “Van Prince Roisin Murphy tot Tarkan en Cheb Khaled.” Dat staat haaks op de uitspraken die zijn nieuwe programmeur, Kolja Verhage, vorige week deed: “Ik denk dat hij me heeft aangenomen omdat Trouw hét voorbeeld was van een monoculturele club met een sterke identiteit, waar programmeringen in eigen hand werden gehouden. Dat wil Aziz ook in Rotterdam.”

En verder…

 • De documentaire ‘Mijn vader, de expat’ van Rotterdammer Abdelkarim El-Fassi was afgelopen jaar in tientallen uitverkochte zalen te zien. In de VARAgids (€) kijkt El-Fassi terug op het maakproces. “Dat kleine intieme huiskamerverhaal bleek opeens het verhaal van velen te zijn.”
 • De Markthal viel deze week voor de zoveelste keer in de prijzen. Op de vastgoedbeurs MIPIM in Cannes kreeg de koopkathedraal de prijs voor de ‘beste winkelcentrum ter wereld’.
 • Vanaf 2017 stopt er een metro pal aan de boulevard van Hoek van Holland. Daarmee wordt het mogelijk om direct vanaf Beurs naar het strand te reizen.
 • Aan het Zwaanshals delven tegenwoordig zoveel winkels het onderspit, dat de straat in de volksmond al ‘faillissementenstraat’ wordt genoemd, aldus Dichtbij. Klopt niets van, zeggen Lisa Manuels (eigenaar Elle Aime), Ronald Bijsterveld (bedrijfshuisvesting Havensteder) en Annemieke van Ravens (gebiedsnetwerk Oude Noorden) in een reportage van OPEN Rotterdam. “Pure faillissementen? Hooguit één of twee,” aldus Bijsterveld.

Al 4 reacties — discussieer mee!

 • Zwaanshals! Misschien goed dat de waarheid eens boven water komt! In plaats van een open Rotterdam filmpje dat betaald is door Havensteder! Onderstaande ondernemers zijn allemaal verdwenen uit het Zwaanshals gebied, goed gelukkig niet allemaal dankzij een faillissement! (we mogen nooit vergeten dat onderstaande ondernemers hun nek hebben uitgestoken voor het Zwaanshals!)
  Shopvintage
  Moose
  Deliclassics
  Imge
  Spam
  MLR
  Kringloopwinkel Rotterdam
  Rotabs
  Par31
  Icing in the cake
  Putter partners Architecten
  Artego keukens
  Keser
  Thanksgiving
  Notenbar Kismet
  Al Hoceima
  Cakes in the city
  Cliff & Quirijn
  Viltlijn
  Niche
  Het kleine huis
  Beukeboom
  Branco
  Rosa Barcelona
  Il Cigno
  Genova
  Chris Ezerman
  Nique
  Safir-A-Qunst
  Haa..Gebak
  Scheepvaartboekenwinkel
  La Tienda
  Arte a la Tarte
  Er zijn er nog meer, zeker de ondernemers voor 2009 van allochtone afkomst (maar ja dan wordt de lijst te lang)
  P.S. deze ondernemers betaalden gewoon de huurprijs en niet zoals de meeste ondernemers die nu alleen pop-up prijzen betalen in het Zwaanshals. Maar ja Havensteder wou er zelf een Margriet en Libellestraat van maken en sinds 2015 is ze dat gelukt!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures