Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Integratienota

Deze week presenteerde het Rotterdamse college de langverwachte integratienota. Vers Beton zette de tien opvallendste zinnen op een rijtje, maar ook andere media namen de nota onder de loep. Zo interviewde de Volkskrant (€) Ronald Schneider, wethouder Integratie. “Je hoeft als migrant je cultuur niet op te geven. Er is wel degelijk diversiteit. Kijk bijvoorbeeld naar het HipHopHuis of de programmering van Theater Zuidplein. Maar de verantwoordelijkheid om erbij te gaan horen, ligt in eerste instantie bij de migrant.”

Ondertussen tekende NRC Handelsblad (€) de reacties van enkele andere Rotterdamse politici op. NIDA-voorman Nourdin el Ouali: “Natuurlijk moet iedereen zich aan de Grondwet houden. En homo’s accepteren. Maar mensen die dat niet doen, hebben niet per se een migrantenachtergrond. Veel jochies die homo’s niet accepteren, lijken meer op de wethouder [Ronald Schneider, red.] dan op mij.”

PVV in Rotterdam – deel 2

De aankondiging dat de PVV van de partij is bij de Rotterdamse gemeenteraadsverkiezingen in 2018, was voer voor opiniestukken en analyses. Zo schrijft Trouw (€) dat de komst van de PVV te danken is aan de verdrukking van Wilders na vier verkiezingsnederlagen.

Volgens Wilders vertegenwoordigt Leefbaar Rotterdam de Rotterdamse PVV-kiezers niet. LR-leider Joost Eerdmans schoof alle beschuldigingen van tafel. “Je kunt, zoals Wilders, hard aan de zijlijn roepen wat er in je verkiezingsprogramma staat. Maar daarmee sta je buitenspel. Wij besturen liever. In tegenstelling tot de PVV steken we onze energie geheel en al in Rotterdam”, zei hij in het AD.

En verder…

  • Het Rotterdamse openbaar vervoer is de beste van de vier grote steden. Dat blijkt uit de OV-barometer van het Kennisplatform Verkeer en Vervoer. Vooral de bus en de tram van de RET scoren hoog: een 7,7.
  • Rem Koolhaas’ De Rotterdam kampt met een opvallend probleem: de ambtenaren die in het kantoorgebouw werken, moeten regelmatig twintig tot dertig minuten op de lift wachten. Nrc.next (€) legt uit waar deze absurde wachttijden aan te wijten zijn.
  • Themakanaal NPO Spirit maakte een korte reportage over de Rotterdamse Essalam Moskee, die zo’n veertig jongeren in de gaten houdt die kenmerken van radicalisering vertonen. Adjunct-directeur Jacob van der Blom: “Je baard mag zo lang zijn als je zelf wilt, alleen je moet je niet met andermans baard gaan bemoeien. Dan kom je op een vlak neigend naar extremisme.”
  • Pex Langenberg (wethouder Duurzaamheid) wil het verstrekken van plastic tasjes in Rotterdam volledig verbieden, meldt De Telegraaf (€). Vanaf 2016 geldt er al een verbod op gratis plastic tasjes.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

profielfoto

Jelena Barišić

Jelena Barišić (Bugojno, 1990) is journalist, (eind)redacteur en programmamaker. Tussen 2015 en 2017 was ze adjunct-hoofdredacteur van Vers Beton, en in 2020 interim hoofdredacteur. Momenteel werkt ze als eindredacteur bij De Correspondent. 

Profiel-pagina
11913506_10207726898754340_5365108176756306874_n

Fenna Schaap

Profiel-pagina