Ga naar de inhoud

Gemeente redt 82 openbare scholen in regio Rijnmond

De gemeente Rotterdam heeft 3,2 miljoen euro subsidie vervroegd uitbetaald aan scholenkoepel Stichting BOOR. Zo werden 82 openbare scholen in de regio Rijnmond uit financiële nood gered, blijkt uit vertrouwelijke documenten in handen van NRC (€). 

De miljoenen hadden eigenlijk afgelopen januari uitgekeerd moeten worden en waren afkomstig uit een gemeentelijke subsidiepot voor verbeteringen aan het Rotterdamse onderwijs. Denk aan leerlingenvervoer en conciërges. In plaats daarvan werd het bedrag al eind 2014 uitgekeerd aan Stichting BOOR, zodat er genoeg geld was om de salarissen en eindejaarsuitkeringen van docenten en andere medewerkers te betalen.

Het is niet voor het eerst dat Stichting BOOR met financiële problemen kampt. Sinds 2013 staat de scholenkoepel dan ook onder verscherpt financieel toezicht.

Al één reactie — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam