Ga naar de inhoud

Gemeente redt 82 openbare scholen in regio Rijnmond

De gemeente Rotterdam heeft 3,2 miljoen euro subsidie vervroegd uitbetaald aan scholenkoepel Stichting BOOR. Zo werden 82 openbare scholen in de regio Rijnmond uit financiële nood gered, blijkt uit vertrouwelijke documenten in handen van NRC (€). 

De miljoenen hadden eigenlijk afgelopen januari uitgekeerd moeten worden en waren afkomstig uit een gemeentelijke subsidiepot voor verbeteringen aan het Rotterdamse onderwijs. Denk aan leerlingenvervoer en conciërges. In plaats daarvan werd het bedrag al eind 2014 uitgekeerd aan Stichting BOOR, zodat er genoeg geld was om de salarissen en eindejaarsuitkeringen van docenten en andere medewerkers te betalen.

Het is niet voor het eerst dat Stichting BOOR met financiële problemen kampt. Sinds 2013 staat de scholenkoepel dan ook onder verscherpt financieel toezicht.

Al één reactie — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam