Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Het gaat beter met de Rotterdamse economie – althans, er is geen sprake meer van krimp. In het laatste kwartaal van 2014 kende de stad een groei van 1 procent, blijkt uit de onlangs verschenen Economische Verkenning Rotterdam (EVR). Ondanks dit bescheiden groeicijfer zijn de voorspellingen van ING en Rabobank voor 2015 opmerkelijk positief. In een rapport worden de aantrekkende particuliere consumptie en de toename van het aantal toeristen naar Rotterdam aangehaald als stuwende krachten achter een doorzettende groei. Maar er is een derde factor die de economie prikkelt: crowdfunding. Welke Rotterdamse ondernemers kiezen ervoor om hun ideeën op deze manier te financieren, en waarom? Vers Beton interviewde Gijsbert Koren, medeoprichter van crowdfunding-adviesbureau Douw&Koren en sprak een aantal Rotterdamse pioniers op het gebied van crowdfunding om daarachter te komen.

Crowdfunding
Crowdfunding is een economische factor van betekenis Beeld door: beeld: Rachel Sender

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Jenny de Nobel

Jenny de Nobel

Jenny de Nobel (1989) studeerde Liberal Arts and Sciences in Utrecht en economische geschiedenis in Leiden maar woont het liefst in Rotterdam. De Rotterdamse economie leeft en dat leven wil ze als sectieredacteur economie vastleggen.

Profiel-pagina
sender

Rachel Sender

Illustrator

Rachel Sender (illustrator) is nieuwsgierig naar mensen. Wat doen ze, waarom en hoe? Maar ook wil ze weten hoe wij als mensen ons gedragen in een stedelijke omgeving. Haar werk concentreert zich op die vragen. Dat maakt haar illustraties geschikt voor redactionele toepassingen. Door haar ervaring als grafisch ontwerper gaat ze vrij om met ruimte, verhouding en kleur. Het is fleurig en speels en maakt de kijker op slag medeplichtig.

Profiel-pagina