Ga naar de inhoud

Schrijver in de stad: Dr. Strangelove pikt het niet meer! — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Ze is spichtig, draagt een windjack en een zonnebril, en laat geen emotie zien. Vincent Cardinaal is al jaren gefascineerd door Mrs. Strangelove. Afgelopen maandag verdween een deel van het mysterie.

Al meer dan tien jaar ben ik gefascineerd door een vrouw. Nee, niets erotisch, romantisch of al te obsessief. Het gaat hier om een spichtig vrouwtje, zeer frêle, gestoken in een windjack. Vrijwel altijd als ik me in de stad waag, komt ze op een of ander moment voorbij fietsen of lopen.

Ze oogt altijd hetzelfde. Strakke gezichtsuitdrukking, grijs futloos haar in een knotje. Behalve de voorste lok: die krult speels in een kuifje. Ze draagt verder altijd een zonnebrilletje. Daardoor lijkt ze ontzettend op Dr. Strangelove, uit de gelijknamige film van Stanley Kubrick, één van mijn absolute favorieten. Ja, de dubbelrollen van Peter Sellers, de zwart-witfotografie, het idiote einde met de atoombom, de quote “Gentlemen, you can’t fight in here. This is the War Room” – het is niet lastig te raden wat mijn aandacht vasthoudt bij deze vrouw. En waar de fantasie mee aan de haal gaat.

 

Schrijver in de stad: DrStrangelove
DrStrangelove per tram beeld: Tom Slegtenhorst

Al één reactie — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam