Ga naar de inhoud

Schrijver in de stad: Dr. Strangelove pikt het niet meer! — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Ze is spichtig, draagt een windjack en een zonnebril, en laat geen emotie zien. Vincent Cardinaal is al jaren gefascineerd door Mrs. Strangelove. Afgelopen maandag verdween een deel van het mysterie.

Al meer dan tien jaar ben ik gefascineerd door een vrouw. Nee, niets erotisch, romantisch of al te obsessief. Het gaat hier om een spichtig vrouwtje, zeer frêle, gestoken in een windjack. Vrijwel altijd als ik me in de stad waag, komt ze op een of ander moment voorbij fietsen of lopen.

Ze oogt altijd hetzelfde. Strakke gezichtsuitdrukking, grijs futloos haar in een knotje. Behalve de voorste lok: die krult speels in een kuifje. Ze draagt verder altijd een zonnebrilletje. Daardoor lijkt ze ontzettend op Dr. Strangelove, uit de gelijknamige film van Stanley Kubrick, één van mijn absolute favorieten. Ja, de dubbelrollen van Peter Sellers, de zwart-witfotografie, het idiote einde met de atoombom, de quote “Gentlemen, you can’t fight in here. This is the War Room” – het is niet lastig te raden wat mijn aandacht vasthoudt bij deze vrouw. En waar de fantasie mee aan de haal gaat.

 

Schrijver in de stad: DrStrangelove
DrStrangelove per tram beeld: Tom Slegtenhorst

Al één reactie — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures