Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

‘Premier worden is niet mijn ambitie. Ik wil de stad als burgemeester dienen’. Zo werd burgemeester Aboutaleb regelmatig geciteerd op tv. Zijn keuze om burgemeester te blijven is verstandig, want steden hebben de toekomst. En trouwens ook het verleden, want de natiestaat is amper twee eeuwen oud. Daarvoor voerden steden eeuwenlang de regie over hun omringende territorium.

 

1980-3443
De Boompjes met in het midden het voormalige Oost-Indisch Huis, gezien vanaf de Maaskade. Het Oost-Indisch Huis was de zetel van de Rotterdamse Kamer van de VOC (1911) Beeld door: beeld: W. Kool

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Jacques Börger

Jacques Börger

Jacques Börger (1955) is historicus en woont sinds 1998 in Rotterdam. Jacques is verantwoordelijk voor de communicatie en marketing van Museum Rotterdam en schrijft regelmatig stukjes over Rotterdam en haar geschiedenis.

Profiel-pagina
anne2

Anne Jongstra

Anne Jongstra (1964) ziet zaken graag in historisch perspectief. Hij is geboren en getogen in Rotterdam, studeerde in de jaren tachtig geschiedenis in Utrecht en werkt nu voor het Stadsarchief Rotterdam.

Profiel-pagina