Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

‘Hierdoor zou Feyenoord, zeker in tijden waarbinnen de vercommercialisering van het voetbal een hot-topic is, weer meer van de supporters kunnen worden’, staat te lezen. Voor een aandeel in de trust zou een supporter volgens Van der Burg ineens of in delen €500,- moeten betalen. Meerdere aandelen kopen is ook mogelijk, supporters krijgen zelfs een beperkte rente op de aandelen. Wel hebben supporters, hoeveel aandelen ze ook hebben, allemaal maar één stem in de Algemene Leden Vergadering van de trust. Want, zo staat te lezen in de mooiste zin in het stuk: ‘Mensen die moeite hebben met het idee van one man, one vote wordt geadviseerd supporter van Ajax te worden.’ Met het bijeengebrachte geld moeten vervolgens aandelen in Feyenoord worden gekocht.

Het idee van Van der Burg vindt aansluiting bij initiatieven uit (vooral) Engeland, waar supporters proberen een belang in hun club te verwerven. Tegenlicht maakte daarover onlangs deze interessante documentaire.
 

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

versbeton 1175

Ties Joosten

Ties Joosten (1984) woonde in Leuth, Millingen aan de Rijn, Nijmegen, Utrecht en Amsterdam voordat hij Rotterdam kwam ontdekken. Hij studeerde Geschiedenis en Journalistiek, was adjunct-hoofdredacteur bij Vers Beton.

Profiel-pagina