Ga naar de inhoud

‘Supporters moeten aandelen in Feyenoord kopen’

Een interessant idee op de website van de supportersvereniging van Feyenoord. Econoom aan de Universiteit van Twente Tsjalle van der Burg stelt voor dat Feyenoordsupporters een supporters trust bij Feyenoord oprichten, waarmee aandelen in de club kunnen worden opgekocht en waarmee supporters invloed kunnen uitoefenen op het beleid.

‘Hierdoor zou Feyenoord, zeker in tijden waarbinnen de vercommercialisering van het voetbal een hot-topic is, weer meer van de supporters kunnen worden’, staat te lezen. Voor een aandeel in de trust zou een supporter volgens Van der Burg ineens of in delen €500,- moeten betalen. Meerdere aandelen kopen is ook mogelijk, supporters krijgen zelfs een beperkte rente op de aandelen. Wel hebben supporters, hoeveel aandelen ze ook hebben, allemaal maar één stem in de Algemene Leden Vergadering van de trust. Want, zo staat te lezen in de mooiste zin in het stuk: ‘Mensen die moeite hebben met het idee van one man, one vote wordt geadviseerd supporter van Ajax te worden.’ Met het bijeengebrachte geld moeten vervolgens aandelen in Feyenoord worden gekocht.

Het idee van Van der Burg vindt aansluiting bij initiatieven uit (vooral) Engeland, waar supporters proberen een belang in hun club te verwerven. Tegenlicht maakte daarover onlangs deze interessante documentaire.
 

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures