Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Zomaar een middag in TENT. Een buslading kunstverzamelaars is op bezoek en wordt met alle egards ontvangen door de directie van het CBK, de moederorganisatie van TENT. Er is champagne, wijn en informatie in overvloed. Ondertussen laten ook de ‘normale’ bezoekers zich de expositie goed smaken. Het is druk. De twee hoofdrolspelers staan er wat bedremmeld bij. Of eigenlijk kun je beter zeggen: gelaten. Hidde van Schie (1978) is als altijd herkenbaar aan zijn knalrode parka. Hij schuifelt tussen binnen en buiten, tussen een sigaretje roken met een oude bekende en zich wat ontfermen over hoofdrolspeler twee, Woody van Amen (1936). Die staat met zijn onafscheidelijke vrouw Cock al te wachten op interviewer en fotograaf. Met de verzamelaars bemoeit hij zich niet echt. “Ze doen maar. Ik hoor het wel als er interesse is.”

Woody van Amen en Hidde van Schie (foto Janssen Adriaans) (1)
Woody van Amen (links) en Hidde van Schie. Beeld door: beeld: Janssen Adriaans

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Vincent Cardinaal

Vincent Cardinaal

Vincent Cardinaal (1982) is schrijver en spreker. Geboren op een zondag in het Havenziekenhuis, zoon van Crooswijk. Neuroot en berucht onhandig. Laat geen servies in zijn nabijheid slingeren.

Profiel-pagina