Ga naar de inhoud

Van Amen & Van Schie in TENT: “Een echte kunstenaarstentoonstelling” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Nog een kleine maand te zien in TENT, aan de Witte de Withstraat – New Romantic Spirit. Een unieke overzichtstentoonstelling van twee speciale Rotterdamse kunstenaars, Woody van Amen en Hidde van Schie. Een portret van twee artiesten die ondanks een fiks leeftijdsverschil goed overeenkomen.

Zomaar een middag in TENT. Een buslading kunstverzamelaars is op bezoek en wordt met alle egards ontvangen door de directie van het CBK, de moederorganisatie van TENT. Er is champagne, wijn en informatie in overvloed. Ondertussen laten ook de ‘normale’ bezoekers zich de expositie goed smaken. Het is druk. De twee hoofdrolspelers staan er wat bedremmeld bij. Of eigenlijk kun je beter zeggen: gelaten. Hidde van Schie (1978) is als altijd herkenbaar aan zijn knalrode parka. Hij schuifelt tussen binnen en buiten, tussen een sigaretje roken met een oude bekende en zich wat ontfermen over hoofdrolspeler twee, Woody van Amen (1936). Die staat met zijn onafscheidelijke vrouw Cock al te wachten op interviewer en fotograaf. Met de verzamelaars bemoeit hij zich niet echt. “Ze doen maar. Ik hoor het wel als er interesse is.”

Woody van Amen en Hidde van Schie (foto Janssen Adriaans) (1)
Woody van Amen (links) en Hidde van Schie. beeld: Janssen Adriaans

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures