Ga naar de inhoud

ZOHO gaat waar de energie is — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

De halve vierkante kilometer tussen de Hofbogen en de Agniesebuurt is experimenteel gebied. Woningcorporatie Havensteder en Stipo vormen het grijze bedrijventerrein in tien jaar om tot een levend laboratorium voor stadsmakers.

Het Zomerhofkwartier biedt ruimte aan innovatieve ondernemers om te wortelen en is een proefgebied voor duurzame projecten. Huurders en bewoners werken samen aan de opleving van hun buurt. Paul Elleswijk is namens Havensteder verantwoordelijk voor het gebied: “ZOHO is een oefening. Hoe gebied te ontwikkelen waarvoor weinig aandacht en geld is? Deze oefening laat zien dat het op meer plekken in Nederland zo kan.”

Zomerhofkwartier ZOHO
Zomerhofkwartier ZOHO beeld: Edwin Van de Velde

Al één reactie — discussieer mee!

  • “……..tussen de Hofbogen en de Agniesebuurt……..” Wat bedoel je nu precies want volgens mij liggen de Hofbogen in de Agniesebuurt? Toch?
    Wat leuk van Havensteder, gaan ze ineens in duurzaam en innovatie, lijkt net of ze dan geïnteresseerd zijn in de huurders. Ben laatst nog eens door dat buurtje gelopen omdat ik de voortgang bij de Hofbogen weer eens wilde zien. Nou dat gaat goed, heel goed zelfs.
    Maar voor de rest is het daar een gribus met af en toe van die leuke tuintjes er tussen. Daar kan je als je 20-25 jaar bent lekker klooien. Maar als je 40-45 jaar bent wil je daar geen kinderen laten opgroeien. Driekwart van die kantoorgebouwtjes/bedrijfsgebouwen kan zó plat. En dan daar gewoon weer solide woningbouw plannen zoals in 2006 de bedoeling was.

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam