Ga naar de inhoud

De Beste Stuurlui: Huurverhoging tot de max is schaamteloos

Liever een mond vol mening dan een mond vol bitterbal tijdens de vrijmibo? Stuurman Vincent Cardinaal windt zich op over de maximale huurverhoging die woningcorporaties menen te kunnen doorvoeren.

Zo! Geen half werk. Dat moeten ze wel gedacht hebben bij woningcorporaties als Vestia en Havensteder de afgelopen tijd. De heren lezen ook wel eens een krant, kijken af en toe een journaal en hebben zo geconcludeerd dat de crisis wel zo’n beetje over is. Ja toch? Mark Rutte heeft het zelf gezegd, en als onze premier het er al mee eens is…wie ben jij dan als bestuurder om daar tegenin te gaan? En dus hebben de corporaties besloten om de huren van hun panden voor het komend jaar maximaal te verhogen. Het kan fiks oplopen, tot honderden euro’s per jaar. Nu weet ik wel dat er ‘inkomensafhankelijk’ verhoogd wordt, maar een maximale verhoging is ingrijpend voor ieder budget. Zeker in de buurten die beheerd worden door deze corporaties.

DeBesteStuurlui_Nina_feb2015
De Beste Stuurlui beeld: Nina Fernande

Al 10 reacties — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Duo lecture by Slava Balbek (online) and David Gianotten & Michael den Otter of OMA, organised in collaboration with the Ukraine-the Netherlands Urban Network. Wednesday 6 December 2023, 18:30 – 20:15 (Doors open at 18:00). Register for the offline event or join the live stream

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures