Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Aboutaleb wordt in het interview behoorlijk aangepakt door journalist Eric Goens. Het Nederland anno nu, immigratie, de politiek van Antwerpen & Bart de Wever en de islam komen ter sprake. Ook gaat Aboutaleb nog wat dieper in op zijn inmiddels beruchte ‘rot op’-uitspraak.

Een fragment:
“Mijn statement na de aanslagen in Parijs duurde meer dan een minuut. Ik heb mijn afschuw uitgesproken over de terreurdaden, ik heb het voor de 1 miljoen goedwillende moslims opgenomen en ze gewaarschuwd dat ze daarop aangesproken zouden worden. Dáárom heb ik uitdrukkelijk tegen die terroristen gezegd: ‘Rot toch op!’ Waarom wordt zo’n uitspraak achteraf zó geëxploiteerd? Het is intellectueel oneerlijk om van een onderbouwd discours drie woorden over te houden.”

U bent zelf jarenlang journalist geweest. U maakt mij niet wijs dat u de draagkracht van uw woorden niet op voorhand hebt ingeschat.
“Toen ik klaar was, zei ik tegen mijn woordvoerder: ‘De opening van de krant zal morgen zijn: Aboutaleb, dubbelepunt, moslims, rot toch op.”

Waarom hebt u die uitspraak dan gedaan?
Aboutaleb “Af en toe moet je een grote steen in de vijver gooien, om vervolgens een maatschappelijk debat op gang te brengen op de golven die zijn ontstaan. Maar de duiding mag niet verloren gaan. Onlangs gaf ik een interview aan een tv-zender uit Koeweit…”

…u zei toen dat moslimextremisten naar Pakistan of naar Irak mogen verhuizen, desnoods zelfs naar de Noordpool, de Zuidpool of de Atlantische Oceaan.
Aboutaleb “Ja, dat is een keuze die elk van die mensen mag maken.”

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Vincent Cardinaal

Vincent Cardinaal

Vincent Cardinaal (1982) is schrijver en spreker. Geboren op een zondag in het Havenziekenhuis, zoon van Crooswijk. Neuroot en berucht onhandig. Laat geen servies in zijn nabijheid slingeren.

Profiel-pagina