Ga naar de inhoud

Gezelligheid op het vliegend grastapijt — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Na een rondreis van zeven jaar is The Flying Grass Carpet terug in thuisstad Rotterdam. Hier vrolijkt het kunstgrastapijt het Grotekerkplein op en transformeert het weer tot een ontmoetingsplek.

Het kunstproject van Bart Cardinaal, Eddy Kaijser en Nadine Roos begon bij het Schouwburgplein. Eddy Kaijser: “Met al dat staal, glas en beton is het Schouwburgplein een hele doodse omgeving. Mensen lopen eroverheen, op weg naar een bestemming. Er blijven doen er niet veel. Daar wilden we verandering in brengen door een stukje groen stadspark neer te leggen. Daarvoor stoppen voorbijgangers wel. Als dat gebeurt, beginnen mensen sneller een praatje met elkaar.”

Al snel ontwikkelde het idee zich tot een wereldwijd rondreizend tapijt. Bart Cardinaal: “Daar werden we zó enthousiast van. We kregen visioenen van mensen die erop gingen picknicken. De ene week Chinezen, de andere week New Yorkers en dan weer mensen uit Parijs.”

 

flyinggrasscarpet_ossip_vanduivenbode_2015
The Flying Grass Carpet op het Grotekerkplein

Al 5 reacties — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam