Ga naar de inhoud

Gezelligheid op het vliegend grastapijt — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Na een rondreis van zeven jaar is The Flying Grass Carpet terug in thuisstad Rotterdam. Hier vrolijkt het kunstgrastapijt het Grotekerkplein op en transformeert het weer tot een ontmoetingsplek.

Het kunstproject van Bart Cardinaal, Eddy Kaijser en Nadine Roos begon bij het Schouwburgplein. Eddy Kaijser: “Met al dat staal, glas en beton is het Schouwburgplein een hele doodse omgeving. Mensen lopen eroverheen, op weg naar een bestemming. Er blijven doen er niet veel. Daar wilden we verandering in brengen door een stukje groen stadspark neer te leggen. Daarvoor stoppen voorbijgangers wel. Als dat gebeurt, beginnen mensen sneller een praatje met elkaar.”

Al snel ontwikkelde het idee zich tot een wereldwijd rondreizend tapijt. Bart Cardinaal: “Daar werden we zó enthousiast van. We kregen visioenen van mensen die erop gingen picknicken. De ene week Chinezen, de andere week New Yorkers en dan weer mensen uit Parijs.”

 

flyinggrasscarpet_ossip_vanduivenbode_2015
The Flying Grass Carpet op het Grotekerkplein

Al 5 reacties — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

  • Tim Hartog begon in kroegen waar stamgasten niet op comedy zaten te wachten, nu verkoopt hij Oude Luxor uit

    • Kunst en Cultuur

    Volgens de Rotterdamse comedian Tim Hartog leeft comedy meer dan ooit in de Maasstad. Vers Beton sprak hem over hoe hij optredens bij elkaar moest scharrelen en nu volle zalen trekt in het Oude Luxor, Rotterdamse humor en zijn Rijnmondse oudejaarsconference.

  • Hoe Millennials en Gen-Z de kunstmarkt gaan veranderen

    • Kunst en Cultuur

    Millennials en Gen-Z zijn de nieuwe generatie kunstkopers. Ze zijn niet vermogend, maar dat geeft niet: ze gaan voor betaalbare kunst, online. Jonasz Dekkers sprak met een ondernemer die samen met een compagnon deze affordable art aan de man brengt en opkomende kunstenaars naar een hoger plan wil tillen.

  • Festivals in Rotterdam: “Er blijft altijd een dilemma tussen rust en reuring’’

    • Kunst en Cultuur

    Duizenden uitzinnig dansende mensen, culinair genot bij foodtrucks of culturele verrijking op De Parade: festivals brengen levendigheid in de stad. Tegelijkertijd nemen ze de publieke ruimte in. Zoals op pleinen en parken waar bewoners ontspannen of de hond uitlaten. Van wie is de publieke ruimte?

  • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

  • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

    Venue: Kunstinstituut Melly
    Datum:
  • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

    Venue: BlueCity
    Datum:
  • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam