Ga naar de inhoud

Harry Hamelink: "We zitten in de poriën van de stad" — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Komend weekeinde is het weer tijd voor Motel Mozaïque. Het gastvrije muziekfestival is toe aan zijn vijftiende editie. Alle reden om terug te blikken met oprichter Harry Hamelink. Tara Lewis sprak met hem.

 

Portret Harry Hamelink
Portret Harry Hamelink

Er zijn weinig festivaldirecteurs zo onlosmakelijk verbonden met hun festival als Harry Hamelink met Motel Mozaïque. Hij bedacht het festival, voerde het uit en staat al veertien jaar aan het roer van één van Rotterdams succesvolste exportproducten. In anderhalf decennium is Rotterdam enorm veranderd. In 2001 moest Hamelink zijn stad nog verkopen, inmiddels is 010 booming business. Culturele betweters willen nog wel eens kritisch zijn op zijn festival. Hoe zit het met de rol van het festival in de Rotterdamse popprogrammering? En de komst van het nieuwe podium Annabel? Kortom, het grote Harry Hamelink-interview.

MarcelKollen-HarryHamelink-20-03-2015 (1 van 1)
Portret Harry Hamelink beeld: Marcel Kollen

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam