Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Het moet een apocalyptisch schouwspel zijn geweest. Bulderende explosies van de zwaarste artillerie ter wereld. Tienduizenden hysterische burgers die zich over volgepakte landweggetjes in veiligheid proberen te brengen. In de verte de havenstad Antwerpen; gehuld in de zwarte rook van haar brandende woonwijken en olieterminals.

Vanuit deze chaos wandelt de Engelse soldaat Harry Waites op 10 oktober 1914 Nederland binnen. Gevlucht naar het land waar hij jaren later als voetbaltrainer twee voetbalclubs voor het eerst kampioen maakte. Eén van deze clubs is nog steeds actief op het hoogste niveau; Feyenoord Rotterdam.

Ondanks zijn betrokkenheid bij het eerste kampioenschap van Feyenoord veroverde Harry geen prominente plek in de vaderlandse voetbalgeschiedenis. Vreemd eigenlijk, en ook wel zonde, want als er één trainer is die een kruisje achter zijn naam verdiend is het Harry Waites wel.

 

harry_waites_feyenoord
Gullit, Been, Koeman, Koeman, Verbeek en Rutten lukten niet wat Harry Waites wel deed: kampioen worden Beeld door: beeld: Boyd Koers

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Jelle Simons

Jelle Simons

Jelle Simons (1979) groeide op in de moeder aller slaapsteden: Capelle aan den IJssel. Deze traumatische ervaring probeert hij nu al 11 jaar te verwerken op de Nieuwe Binnenweg. Studeerde militaire geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Denkt graag na over voetbal en oorlog.

Profiel-pagina