Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Sinds museum Boijmans van Beuningen vorig jaar het ontwerp voor een nieuw Collectiegebouw presenteerde, woedt er een felle strijd om het plan. Het gebouw moet een publiekstoegankelijk depot worden, waarin zowel de collectie van het Boijmans als particuliere collecties kunnen worden opgeslagen en getoond. Met name de locatie, het Museumpark, doet veel stof opwaaien.

Dit park zal door de komst van de spiegelende pot van architectenbureau MVRDV een compleet ander aangezicht krijgen. Een stem voor of tegen het Collectiegebouw is dus automatisch een stem tegen of voor het Museumpark in zijn huidige vorm.

 

Petra_Web
Petra Blaisse over het Collectiegebouw Beeld door: beeld: Jeroen Van de Ruit

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Sereh Mandias

Sereh Mandias

Na studies wijsbegeerte en bouwkunde laveert Sereh Mandias (1987) in haar werk tussen ontwerp en theorie, met een specifieke interesse voor de totstandkoming van de hedendaagse stad. Ze is werkzaam als docent en coördinator bij de leerstoel Interiors Buildings Cities (faculteit Bouwkunde, TU Delft) en redacteur van podium voor stadscultuur De Dépendance.

Profiel-pagina
Jeroen van de Ruit kopie

Jeroen Van de Ruit

Illustrator

Profiel-pagina