Ga naar de inhoud

Philosophy Ground komt met eigen begroting voor Faculteit der Wijsbegeerte

Het Rotterdamse studentenplatform Philosophy Ground presenteert morgenmiddag op Campus Woudestein een eigen begroting voor de Faculteit der Wijsbegeerte van de Erasmus Universiteit. Het is een tegenreactie op de voorgenomen reorganisatie in de faculteitsraad.

Met de begroting hoopt Philosophy Ground meer inzicht te krijgen in de plannen omtrent de Faculteit der Wijsbegeerte. Volgens de organisatie is er nu te weinig transparantie en is het onduidelijk wat de noodzaak en grootte van de beoogde reorganisatie is.

Gisteren noemden historici Jacques Börger en Anne Jongstra het Rotterdamse protest tegen het rendementsdenken van de universiteit juist ‘een beetje potsierlijk‘. Zij stellen: “Als er één academie vanaf het begin doortrokken is van rendementsdenken, dan is het de Erasmus Universiteit wel.”

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam