Ga naar de inhoud

Philosophy Ground komt met eigen begroting voor Faculteit der Wijsbegeerte

Het Rotterdamse studentenplatform Philosophy Ground presenteert morgenmiddag op Campus Woudestein een eigen begroting voor de Faculteit der Wijsbegeerte van de Erasmus Universiteit. Het is een tegenreactie op de voorgenomen reorganisatie in de faculteitsraad.

Met de begroting hoopt Philosophy Ground meer inzicht te krijgen in de plannen omtrent de Faculteit der Wijsbegeerte. Volgens de organisatie is er nu te weinig transparantie en is het onduidelijk wat de noodzaak en grootte van de beoogde reorganisatie is.

Gisteren noemden historici Jacques Börger en Anne Jongstra het Rotterdamse protest tegen het rendementsdenken van de universiteit juist ‘een beetje potsierlijk‘. Zij stellen: “Als er één academie vanaf het begin doortrokken is van rendementsdenken, dan is het de Erasmus Universiteit wel.”

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures