Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

In het rekenkamerrapport krijgt de gemeente een flinke veeg uit de pan. Sinds de verzelfstandiging van het Wereldmuseum in 2006 heeft het Rotterdamse stadsbestuur onvoldoende ‘metatoezicht’ gehouden op de Raad van Toezicht. Indirect heeft de gemeente de functie van museum onvoldoende bewaakt. De zogenoemde ‘collectiebeheersovereenkomst’ tussen gemeente en museum, hét controleinstrument, werd in de praktijk niet of nauwelijks gebruikt. Een fikse subsidiekorting en de wens tot cultureel ondernemersschap hebben het Wereldmuseum in de loop der jaren in grote financiële moeilijkheden gebracht.

Binnenkort bijltjesdag, daar twijfelt niemand aan. Maar voor wie? Het Rekenkamerrapport heeft aangetoond dat de onrust rond het Wereldmuseum verweven zit in de verzelfstandiging van voorheen gemeentelijke instanties, stringente subsidiëring alsook een commerciële invulling van cultuur. Dit komt allemaal op het bordje van de gemeente.

UPDATE: Directeur Stanley Bremer van het Wereldmuseum legt zijn functie neer, meldt RTV Rijnmond.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

dscf1653

Jaap Rozema

Auteur

Jaap Rozema (1983) schrijft over wetenschap en economie. Hij probeert niet om het wetenschappelijke verhaal te ontdoen van al haar vooronderstellingen, maar juist te betogen dat deze bijdragen aan waarheidsschepping. Tevens is hij fractiemedewerker bij de Partij voor de Dieren in Rotterdam.

Profiel-pagina