Ga naar de inhoud

Schrijver in de stad: Een fuik op Koningsdag

Als Vincent Cardinaal in een rotvaart de Berkelselaan betreedt, is er geen ontkomen meer aan. Koningsdag is hier, vol bekenden en met net genoeg oranje om smaak te veinzen.

Op koningsdag zwom ik in een fuik. Het was aan de Berkelselaan, in Rotterdam-Noord. Ik kwam met een rotvaart van de Rozenbrug en als vanzelf werd ik naar het gebied getrokken. Over een stuk van 500 meter leek heel de wijk, de stad, de wereld zelfs, zich te hebben verzameld. Zelden had ik zoiets gezien.

Schrijver in de stad Koningsdag
Schrijver in de stad Koningsdag beeld: Tom Slegtenhorst

Al 8 reacties — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam