Ga naar de inhoud

Schrijver in de stad: Ik heb mijn vriend vermoord

“O jeetje, wat is er gebeurd?” Die geschrokken vraag hoort columnist Vincent Cardinaal op een in dronkenschap eruitgefloept antwoord, dat bovendien gelogen is.

Als de zon schijnt, dan kun je van één ding zeker zijn: het wordt druk op de terrassen. En als de zon schijnt en het druk is op de terrassen en het bier rijkelijk vloeit, kun je van nog twee dingen zeker zijn. Eén: ik zal er zijn. Twee: ik zal te veel bier drinken en daardoor soms zomaar iets uitkramen waarvan ik de gevolgen niet helemaal kan overzien. De kans is verder groot dat het ook nog eens niet waar zal zijn. Wat niet betekent dat het geen betekenis heeft. Afgelopen vrijdag in de Biergarten was het weer eens raak.

Schrijver in de stad: leugendetector
Schrijver in de stad: leugendetector beeld: Tom Slegtenhorst

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures