Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Allemaal hartstikke leuk, die oplaadpalen voor elektrische auto’s, afvang van CO2 voor ondergrondse opslag en installatie van windmolens, maar het is allemaal water naar de zee dragen. Wil Rotterdam écht werk maken van een gezonde, CO2-arme energievoorziening, dan moet het gewoon investeren in een kerncentrale. Ook de hetze tegen luchtvervuiling in Rotterdam is onzin. Het niveau belastende delen ligt al zo extreem laag, dat het effect minimaal is, terwijl de kosten voor vooruitgang veel te hoog liggen.

Rozendaal, van huis uit chemicus, wetenschapsredacteur bij Elsevier en schrijver van tientallen boeken over het milieu én Rotterdam, pleit daarom voor een rationeler milieu- en duurzaamheidsbeleid in Rotterdam. Waarom kiezen we niet gewoon voor een kerncentrale, totdat zonnecellen over een jaar of veertig volledig kunnen voorzien in onze elektriciteitsbehoefte? En laten we alsjeblieft stoppen met acties tegen luchtvervuiling, want het effect daarvan is nihil.

Tijd voor een kerncentrale?

Wat vind jij, Vers Beton-bezoeker, van dit onderwerp? Moet Rotterdam inderdaad zijn milieu- en duurzaamheidsbeleid overboord gooien en kiezen voor een rationele, bewezen succesvolle aanpak? Wellicht gebruiken we jouw input in de uitzending, dus we zijn benieuwd naar je reactie!

De stelling van deze week luidt:

Stop met elektrisch rijden en windenergie, bouw een kerncentrale!

Vers Geluid wordt gemaakt en gepresenteerd door Marco Visscher (chef curator Tegengeluid) en Inge Janse (redacteur Vers Beton). Bovendien gaat Celeste Boddaert de straat op om de mening van de Rotterdammer te peilen, terwijl Vincent Cardinaal de vaste column verzorgt. Het programma wordt uitgezonden door OPEN Rotterdam op woensdagavond tussen 19 en 21 uur.

Open Rotterdam

 

OPEN Rotterdam is te beluisteren via 93.9 FM en de livestream op de website, waar de uitzendingen later in het online archief terug te vinden zijn. Vers Geluid wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Inge Janse

Inge Janse

Inge Janse (1981) is geboren en getogen in Nieuw-Lekkerland en woont op Kop van Zuid. Hij werkt als freelance journalist, redacteur en presentator.

Profiel-pagina
michael van kekem portret

Michael van Kekem

Illustrator

Michael van Kekem (1985) werkt als illustratief ontwerper en printmaker. Zijn werk bestaat uit het maken en creëren van redactionele illustraties, boeken, huisstijlen, artwork voor animaties, prints en producten zoals Very Manly Pins. Zeefdruk, digitale en handgetekende elementen zijn belangrijke aspecten in zijn werk.

Profiel-pagina